Hamas'tan Siyonist İsrail'in İddialarına Yalanlama

Hamas'ın üst düzey yetkililerinden biri, Siyonist medyanın bu hareketin ateşkes görüşmelerindeki taleplerine ilişkin iddialarını yalanladı ve işgalcilerin medyada kara propaganda başlattığını, Hamas liderlerinin zafere veya şehit olana kadar halklarıyla birlikte direnmeye devam edeceklerini açıkladı. 

Görüntülenme: 116 Tarih: 24 Mart 2024 13:56
Hamas'tan Siyonist İsrail'in İddialarına Yalanlama

Siyonistlerin ateşkes görüşmelerini engellemeye devam ettiği bir dönemde, Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet El Raşk, Siyonistlerin Hamas'ın ateşkes şartlarına ilişkin son iddialarını ve hareketin Gazze dışına sürgün edilmesi halinde liderlerine suikast yapılmaması talebini tamamen yalanladı ve bu açıklamaların İbrani medyasının saçma ve gülünç iddiaları olduğunu, yalan ve kara propagandaya dayandığını açıkladı.
El Raşk, Siyonist medyanın bu iddiasını işe yaramaz ve saçma bir propaganda ve izleyicinin zekasına hakaret olarak değerlendirdi.
Ayrıca, "Hamas'ın liderleri halklarıyla birlikte topraklarında dimdik ayaktadır ve kazanana ya da şehit olana kadar direnirler. Son olarak bunlar topraklarımızı terk etmesi gereken Siyonist suç liderleridir." vurguladı.
Hamas hareketinin liderlerinden Basim Naim de kendi sözleriyle Amerika'nın İsrail'i desteklemeye devam ederek stratejik bir hata yaptığını, ABD Başkanı Joe Biden'ın yaklaşan İsrail başkanlık seçimlerindeki pozisyonunun, bu rejimin Gazze'deki saldırganlığına karşı tutumundan büyük ölçüde etkileneceğini açıkladı.
Bu Hamas lideri, "Amerika İsrail'e baskı yapma olanağına sahip ama bunu yapmak istemiyor. Bu, İsrail'in işlediği suçlar ve Washington'un bölgedeki çıkarlarının tehlikeye atılması nedeniyle Amerika'da çok fazla iç baskının olduğu bir dönemdedir." diye sözlerine ekledi.
Basim Naim, "Amerika'nın izlediği süreç iç ve dış düzeyde büyük bir stratejik hatadır ve Amerikan halkı kendi ülke hükümetinin İsrail'e yönelik bu kör desteğini ve önyargısını kabul edemez. Siyonist rejimin engellemelerinin gölgesinde kalan Gazze'de farklı yerlerde yürütülen ateşkes müzakerelerinin hiçbiri bir sonuca ulaşamadı. Bu rejimin ateşkes teklifiyle ilgili arabuluculara verdiği yanıt hakkında bilgili kaynaklar, bu tepkinin savaşı durdurmayı reddetmeyi ve İsrail güçlerini Gazze Şeridi'nden çekmeyi reddetmeyi de içerdiğini, ayrıca İsrail'in mültecilerin Gazze'deki bölgelerine koşulsuz geri dönüşüne izin vermediğini açıkladılar." ifadelerini kullandı.

tesnim

Yorumlar