İran Siyonist İsrail'e Misillemede Bulundu

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail’in belirli hedeflerine onlarca insansız uçak ve füzeyle saldırı yaptığını açıkladı. 

Görüntülenme: 140 Tarih: 14 Nisan 2024 00:29
İran Siyonist İsrail'e Misillemede Bulundu

İsrail ordusu, Amerika’nın İran’ın onlarca insansız uçakla İsrail’ saldırı başlattığına dair açıklamasını doğruladı.

İran’ın insansız uçaklar göndermesinden birkaç saat önce İsrail’in elektrik sistemine siber saldırı yapıldığı ve Tel Aviv’de elektriklerin kesildiği bildirilmişti.

İsrail rejimi, Ben Gurion havaalanını saat 3 ila 7 arasında kapattığını açıkladı. Ürdün de hava sahasını gece yerel saatle 23’ten sonra kapatacağını açıklamıştı.

Sosyal medya hesapları, Irak semlarında onlarca meçhul insansız hava aracının uçtuğuna dair görüntüler paylaştı. Yaklaşık bir saat sonra İran’dan havalanan ikinci grup insansız hava araçlarının Irak semalarında uçtuğuna dair görüntüler yayımlandı.

İsrail medyası, İran’ın insansız hava araçlarından başka uzun menzilli füzeler de attığını iddia etti.

Amerikan ulusal güvenlik konseyinin olağanüstü toplanacağı bildirildi.

İran devlet televizyonu da, yaklaşık bir saat sonra İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun İsrail’e saldırı başlattığını duyurdu.

Devrim Muhafızları Ordusu da devlet televizyonu tarafından yayımlanan bildirisinde “İsrail rejiminin İran’ın Suriye konsolosluğuna yaptığı saldırıya cevaben, onlarca insansız uçak ve füze ile işgal altındaki topraklardaki belirli hedeflere saldırı yapıldığı” ifade edildi.

İsrail Kanal 12 televizyonu, İran'ın 100 kadar insansız hava aracı ve seyir füzesi fırlattığını bunların bir kısmının Suriye'deki Amerikan güçleri ile Ürdün tarafından düşürüldüğünü bildirdi.

Ürdün rejimi daha önce İran'ın İHA'larının veya füzelerinin Ürdün hava sahasına geçmesi halinde İsrail'e ulaşmasına izin vermeyeceğini ve bunları düşüreceğini açıklamıştı.

İran Savunma Bakanlığı, İsrail'in İran'a karşı yapacağı muhtemel bir saldırı için hava sahasının kullanılmasına izin veren ülkelerin de hedef alınacağını açıkladı. 

YDH

Yorumlar