Filistin Direniş Hareketlerinden Ateşkes Açıklaması

Üst düzey Filistin Direnişi kaynakları Hamas'ın kalıcı ateşkes konusunda açık bir metin olmadan anlaşma olmayacağı konusunda ısrarcı olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 80 Tarih: 05 Mayıs 2024 17:14
Filistin Direniş Hareketlerinden Ateşkes Açıklaması

El-Meyadin'in bildirdiğine göre, Filistin Direnişi'nden üst düzey kaynaklar İsrail'in kalıcı ateşkesi reddetmesi nedeniyle müzakerelerin büyük bir engelle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Kaynaklar, Hamas'ın kalıcı ateşkes konusunda açık bir metin olmadan anlaşma olmayacağı konusunda ısrarcı olduğunu da sözlerine ekledi.

Öte yandan Filistin Direniş gruplarından üst düzey bir kaynak el-Meyadin'e yaptığı açıklamada, Direniş liderliğinin, Filistin halkının İsrail saldırganlığının tamamen durdurulması ve İsrail güçlerinin Gazze'den tamamen çekilmesi taleplerini karşılayacak bir anlaşmaya varmak için dolaylı müzakerelerde yüksek esneklik gösterdiğini teyit etti.

Direniş'in arabulucular tarafından sunulan öneriye olumlu tepki verdiğini belirten kaynak, Direniş liderleri ile arabulucular arasında ciddi ve gerçek bir anlaşmaya varılması amacıyla temas ve müzakerelerin sürdüğünü vurguladı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve İsrailli yetkililerin müzakerelerde sürekli başarısız oldukları, Netanyahu'nun “inatçı olduğu, esirleri veya ailelerinin taleplerini umursamadığı ve soykırım savaşını sürdürmek için dünyaya meydan okuduğu” bildirildi.

Kaynak ayrıca, Refah işgaline de değinerek, işgalcilerin tehditlerinin “Filistin halkının ya da Direniş'in iradesini kıramayacağını ve Direniş'i müzakerelerde boyun eğmeye zorlayamayacağını, zira Direniş'in duruşunun sağlam olduğunu” vurguladı.

Kaynak, Direniş'in Filistin halkını korumaya ve her türlü saldırıyı püskürtmeye hazır olduğunu belirtirken, dünyayı faşist işgali ve Gazze'deki soykırımı durdurmaya çağırdı.

Bu açıklama, ateşkes ve esir takası anlaşmasına yönelik çabaların sürdüğü ve Hamas ile Direniş gruplarının mevcut anlaşma önerisini gözden geçirdiği bir dönemde yapıldı.

El-Meyadin dün yayımladığı haberde, ismi açıklanmayan İsrailli bir yetkilinin Hamas'la ateşkes ve Filistinli tutuklular karşılığında İsrailli esirlerin serbest bırakılması konusunda bir anlaşma yapılacağı iddialarını yalanladığını bildirmişti.

YDH

Yorumlar