Siyonist Ordu Refah'a Saldırdı

Filistin Sınır Kapıları Komitesi bugün (7 Mayıs Salı) sabahtan itibaren Gazze Şeridi'ne yolcu ve yardım girişinin tamamen durdurulduğunu duyurdu. 

Görüntülenme: 109 Tarih: 07 Mayıs 2024 18:29
Siyonist Ordu Refah'a Saldırdı

Bu kararın bazı işgal tanklarının Refah Sınır Kapısı'na gelmesi ve oraya işgal rejiminin bayrağını asmalarından sonra alındığı belirtildi.

Bu arada işgal uçaklarının dün akşam saatlerinden itibaren Refah'ın değişik bölgelerine saldırılar gerçekleştirdiği haber verildi. 

İşgal uçaklarının Refah şehrinin batısında Ed-Derbi ailesinin evine saldırı düzenledikleri, saldırıda 4 kişinin şehit olduğu, 18 kişinin de yaralandığı, yaralıların Kuveyt Hastanesi'ne kaldırıldıkları haber verildi. 

Sabahın erken saatlerinden itibaren işgalcilerin askeri araçları karadan Gazze Şeridi'nin güney kesimindeki Refah Sınır Kapısı'na doğru ilerlemeye başladı. İlerleme esnasında sınır şehrine doğru da yoğun bir şekilde top atışı gerçekleştirdikleri belirtildi. Top atışlarının Refah Sınır Kapısı'nı, Kerem Ebu Salim Kapısı'nı, Selam ve El-Cenine mahallelerini hedef aldığı belirtildi. Eş zamanlı olarak havadan da Refah'ın güneyindeki Et-Tennur Mahallesi'ne saldırı düzenlendi.   

Sabah saatlerinde Kuveyt Hastanesi'ne 11 şehit cenazesi getirildiğinin tespit edildiği bilgisi verildi. 

Daha sonra işgalcilerin tanklarından Refah şehrinin güney tarafına top atışlarının yoğunlaştığı ayrıca sınır telleri civarında da askeri araçlarının hareketliliğine şahit olunduğu ifade edildi. 

Siyonist işgal güçleri dün, uzun süreden beridir bir tehdit olarak kullandığı Refah saldırısını gerçekleştireceği yönünde açıklamalarda bulunarak bölgedeki bazı yerlerin tahliye edilmesi yönünde talimatlar vermişti. 

İşgal rejimi daha önce Gazze Şeridi'nin diğer bölgelerinde yaşayanların önemli bir kısmını güneye doğru çekilmeye zorladığından şu an Refah bölgesinde bir buçuk milyon civarında insan istifleme bir şekilde ve çok zor şartlarda hayatını sürdürüyor.

Gazze'deki Hükümet İletişim Ofisi İsrail işgal güçlerinin Refah ve Kerem Ebu Salim kapılarını kapatmak ve insani yardımların girmesini tamamen engellemek, Refah'ın doğusundaki hastaneleri ve okulları hedef alan saldırılar düzenlemek suretiyle bölgedeki insani krizinin daha da büyümesine neden olduğunu dile getirdi.

Ofis bugün (7 Mayıs Salı) yaptığı açıklamada siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'nde yaşayan tüm Filistin halkına yönelik soykırım savaşını tamamlamak amacıyla insani krizin daha da büyümesine ve iyice katlanmasına yol açan uygulamalara başvurma kararları aldığını hatırlattı. 

Açıklamada işgal rejiminin bu kararlarına binaen gerçekleştirdiği saldırılarda sivillerden, kadınlardan ve çocuklardan öldürülenlerin sayısının daha da arttığına ve sadece son 12 saat içinde 35 sivilin işgalcilerin saldırılarında hayatlarını kaybettiğine dikkat çekildi. 

İşgal güçlerinin saldırılara ek olarak Refah ve Kerem Ebu Salim kapılarını tamamen kapatmasının, böylece bölgeye insani yardım girişini durdurmasının, hastaneleri hizmet dışı bırakmak için çalışmasının, yüz binlerce insanın barındığı okulları ve sosyal kurumları saldırılarında hedef almasının bölgede insani krizin iyice katlanmasına, sıkıntıların iyice artmasına sebep olduğuna dikkat çekildi. 

Saldırılar yüzünden Refah'ın doğusunda büyük bir insani kriz yaşandığı, ancak bu krizin sadece bu bölgeye münhasır kalmayıp bütün Gazze vilayetlerini etki altına aldığı, tüm bölge ahalisine yönelik olarak planlı bir aç bırakma politikasının uygulandığı, bu yüzden zaten yedi aydan beri gıda krizi yaşayan bölgede açlık krizinin daha da büyüdüğü vurgulandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar