Azerbaycan İslam Partisi Lideri Muhsin Samedov: Katil İsrail Azerbaycan'ın Dostu Olamaz

Azerbaycan Cumhuriyeti İslam Partisi lideri, yayınladığı bildiride Siyonist rejimin suç ve cinayetlerini kınadı. 

Görüntülenme: 169 Tarih: 11 Mayıs 2024 03:35
Azerbaycan İslam Partisi Lideri Muhsin Samedov: Katil İsrail Azerbaycan'ın Dostu Olamaz

Azerbaycan İslam Partisi Lideri ve Kafkasya'da Siyonizm karşıtı direnişin idollerinden biri olan ve Siyonist rejimin Azerbaycan Cumhuriyeti'ndeki kötülüklerini aydınlatmak ve ortaya çıkarmak için etkili bir duruş sergilemek amacıyla ömrünün on yıldan fazlasını hapiste geçiren Dr. Muhsin Samedov, Siyonist rejimin ve onun ajanlarının ve yerel bağlantılarının, bu rejimin Azerbaycan Cumhuriyeti ile dostluğuna ilişkin yanlış ve yalan mesajlarını reddederek şunları vurguladı: ‘İşgalci ruha sahip, suç ve cinayet işlemek ve masum insanları öldürmek doğasının bir parçası olan bir rejim, yıllardır işgal mağduru olan Azerbaycan Cumhuriyeti halkıyla dost olamaz.

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Müslüman halkı, dünyanın tüm özgür insanları gibi, Siyonist rejimin Gazze halkına karşı gerçekleştirdiği katliamdan dolayı son derece üzgün ve kızgındır ve bu suç ve cinayetleri şiddetle kınamaktadır.’

Dr. Muhsin Samedov, Azerbaycan Cumhuriyeti'nde ve Siyonist rejimin medyasında, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 2020 savaşını Siyonist rejimin yardımı ve silahlarıyla kazandığı ve Ermensitan’dan topraklarını geri aldığı yönündeki mevcut propagandanın Azerbaycan Cumhuriyeti kamuoyunu aldatmak için sunulan ve tekrarlanan büyük bir yalan olduğunu belirtti.

Azerbaycan İslam Partisi Lideri Dr. Muhsin Samedov şu ifadelerde bulundu: ‘Siyonist İsrail rejiminden yüksek fiyatlara satın alınan silahlar, kodlanıp yönlendirildiği ve uydular tarafından hedef alındığı için, işgal altındaki Azerbaycan Cumhuriyeti topraklarını geri almak için Azerbaycan ordusu tarafından kullanılamadı ve Azerbaycan Cumhuriyeti güçlerinin topraklarını geri almak için kullandığı mühimmat İran İslam Cumhuriyeti'nden temin edilen mühimmattı.

İsrail, Azerbaycan Cumhuriyeti medyası aracılığıyla 2020 yılındaki 44 gün savaşında Azerbaycan Cumhuriyeti'nin dostu ve yardımcısı olarak gösterilmeye çalışılıyor. Oysa bu iddia kökten yanlıştır. Çünkü Siyonist rejimin asıl amacı Azerbaycan Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğünü sağlamak değil, Azerbaycan Cumhuriyeti'nde bir üs oluşturarak ihtilafları ve karışıklıkları yoğunlaştırıp bundan faydalanmaktır.

Azerbaycan Cumhuriyeti halkının da otuz yıl boyunca şahit olduğu gibi, Karabağ sorununun çözümünde arabulucu olduğu anlaşılan Minsk Grubu formundaki İsrail'in aralarında Fransa ve ABD’nin de bulunduğu destekçileri Azerbaycan Cumhuriyeti'ne hiçbir zaman destek vermediler, tam tersine 30 yıl boyunca Azerbaycan Cumhuriyeti topraklarının işgalini unutturmaya çalıştılar.

Azerbaycan Cumhuriyeti topraklarının geri alınması için 44 gün süren savaş da bu ülke halkının iradesiyle yapılmıştı ve Siyonist rejim de dâhil hakim iç ve dış güçlerin hiçbiri bunu istemiyordu.’

rasthaber

Yorumlar