Hamas Lideri İsmail Haniye'den Önemli Açıklamalar

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin dün akşam Nekbe'nin yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada öne çıkanlar: 

Görüntülenme: 234 Tarih: 16 Mayıs 2024 16:31
Hamas Lideri İsmail Haniye'den Önemli Açıklamalar

‘İşgalci rejim hâlâ varoluşsal bir kriz yaşıyor ve hayatta kalma mücadelesi veriyor. Filistin halkı, Filistin davasını sona erdirmeyi amaçlayan tüm kötü niyetli planlara karşı çıktı ve onları bozdu. Filistin nesilleri, topraklarımıza geri dönüş hakkından geri adım olmadığının farkında. Yenilmez dedikleri ordu, direnişin operasyonları karşısında Gazze'de mağlup oldu ve çöküyor. Suç ve soykırım geçmişi olan cani Siyonist düşman hakkındaki gerçeği tüm dünya gördü. Direniş grupları aylar süren soykırım savaşının ardından hâlâ düşmanın ağır kayıpları vermesini sağlıyor. Hareket ateşkese varmak için yapılan müzakerelere olumlu yanıt verdi. İşgal, ateşkes teklifini onaylamamıza Refah ve Gazze'nin kuzey bölgelerine girerek karşılık verdi. Hareket mümkün olan tüm yollarla ateşkes arayışına devam edecek. Gazze'de tüm cephelerdeki direniş, güç dengelerindeki farklılığa rağmen savaşın sekizinci ayında düşmana kayıplar verdiriyor. Düşmanın bölgede oyalanması ve Refah sınır kapısını işgal etme konusundaki ısrarı, müzakereleri belirsiz bir kadere sokuyor. Siyonist düşmanın Refah kapısından ve Gazze Şeridi'nin tüm bölgelerinden çekilmesinin gerekliliği konusunda Mısır'daki kardeşlerimizle aynı fikirdeyiz. Amerika, düşmanın yanında yer almaya devam ediyor ve halkımıza karşı yürütülen soykırım savaşına siyasi ve tüm alanlarda destek veriyor. Hamas ve Kassam Tugayları kalıcı olmak üzere kurulmuştur. Savaşın ertesi günü Filistin halkımızın çıkarına olacak. Hareket, savaşın ertesi gününe ilişkin diğer Filistinli gruplarla birlikte karar verecek. İşgalci İsrail ordusunun Refah sınır kapısından derhal çekilmesi gerektiğini ve geçişin yönetimine müdahale etme hakkının olmadığını vurguluyoruz. Ne kadar uzun sürerse sürsün Siyonist düşmanın yenileceğinden eminiz. İşgal rejimi, gizli gözaltı ve hapishanelerde halkımıza karşı her türlü zulmü ve infazı gerçekleştiriyor. Ürdün, Lübnan ve dünyanın her yerindeki Filistinli halkımıza "tırmanışı arttırın" diyorum.  

Filistin’le ahitlerini kandan mürekkeple yazan Hizbullah'taki kardeşlerimizin yönettiği Lübnan'ın güneyindeki cephe, asil Yemen cephesi ve kahraman Irak'taki cephe olmak üzere direniş cephelerini takdir ediyoruz. Aynı şekilde İran İslam Cumhuriyeti'nin siyonist düşmana yönelttiği darbeyi de büyük bir takdirle anıyoruz. Bu darbe düşmanın kendisini himaye edecek birilerine muhtaç olduğunu göstermiştir.  

Halkımıza yönelik saldırıyı durdurmaya ve direnişini desteklemeye yönelik tüm çabalara değer ve saygı veriyoruz. Gazze, tüm çalışmalarda ve hareketlerde dünya gençliğinin simgesi haline geldi. Öğrencilerin Filistin davasını desteklemek için dünya çapındaki hareketi tarihte benzeri görülmemiş bir sahnedir. Mescid-i Aksa Tufanı ve Filistin halkının kararlılığı, bu işgalin temsilcisini Birleşmiş Milletler platformunda Yahya Sinvar'ın resmini gündeme getirtip açmaya zorladı. Halkımızı ve onların özgürlük, geri dönüş, bağımsızlık haklarını ve Gazze'ye yönelik saldırıyı durdurmayı destekleyen tüm tutumlara büyük değer veriyoruz. Türkiye'nin işgalci devletle ticareti durdurma ve Lahey'deki Uluslararası Mahkeme'ye sunulan davaya katılma yönünde aldığı kararları, Mısır ve Libya'nın da bu davaya katılma yönündeki tutumunu da özellikle belirtiyoruz. Bu büyük tufana katılmak ümmetin her bir gencine büyük bir şereftir. O halde ey ümmetin gençleri, erkek ve kadınları, sınırları ardınıza bırakın ve cihad sahalarına yönelin.’ 

kudüstv 

Yorumlar