İşgalci İsrail Ordusu Cenin'e Saldırdı: 7 Şehid

İşgal güçlerinin bu sabah (21 Mayıs Salı) Cenin kentine ve Cenin Kampı’na düzenlediği baskın sırasında biri doktor ve biri öğretmen 7 kişi şehit oldu, ikisi ağır 9 kişi de yaralandı. 

Görüntülenme: 168 Tarih: 21 Mayıs 2024 16:38
İşgalci İsrail Ordusu Cenin'e Saldırdı: 7 Şehid

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin Cenin Kampı’na düzenlediği baskın sırasında çıkan çatışmalarda 7 kişinin şehit olduğunu ve 9 kişinin yaralandığını açıkladı.
 

Cenin Devlet Hastanesi Müdürü Visam Bekir, şehitler arasında hastanenin cerrahi servisi doktorlarından Esyed Cebbarin’in de olduğunu, işgal güçlerinin Filistinli doktoru hastane civarında şehit ettiğini bildirdi.
 

Bekir, şehitlerden birinin okulunda görevi başında olan bir öğretmen ve bir diğerinin de tatil edilen okulundan evine dönmekte olan bir öğrenci olduğunu ifade etti.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Dr. Esyed Cebbarin, öğretmen Allâm Ceradat, 14 yaşındaki öğrenci Mahmud Hamayide, 48 yaşındaki Muammer Muhammed Ebu Umeyra, 20 yaşındaki Isam Ebu Umeyra, Üsame Huceyr ve Basim Huveyti’yi şehit ettiğini söyledi.
 

İşgal güçleri Cenin kentine ve Cenin Kampı’na baskın düzenlerken işgal ordusuna ait askeri araçlar Cenin, Hayfa ve Nablus caddeleriyle Burçin yolunda dolaştı.
 

Baskın sırasında işgal güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında yaşanan çatışmaların Cenin Kampı ve Burkin Vadisi çevresinde yoğunlaştığı kaydedildi.
 

İşgal güçleri özel kuvvetlerinin baskından hemen önce Cenin Kampı’ndaki Ed-Demc Mahallesi’ne sızdığı ve kampta sirenlerin çalmaya başladığı belirtildi.
 

Cenin Eğitim ve Öğretim Müdürü Selam Et-Tahir, sahadaki durumun tehlikesi sebebiyle El-Kerame ve Ez-Zehra okullarındaki bazı öğrenciler hariç Cenin kentindeki ve Cenin Kampı’ndaki tüm okulların boşaltılarak öğrencilerin evlerine gönderildiklerini açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar