Yemen Ordusu Irkçı İsrail'e Mal Taşıyan Gemileri Akdeniz'de de Vurmaya Başladı

Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusu, operasyonlarının 4’üncü aşamasında İsrail’e mal taşıyan gemileri Akdeniz’de de vurmaya başladı. 

Görüntülenme: 78 Tarih: 24 Mayıs 2024 01:32
Yemen Ordusu Irkçı İsrail'e  Mal Taşıyan Gemileri Akdeniz'de de Vurmaya Başladı

Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusunun sözcüsü General Yahya Seri, bugün İsrail’e mal taşıyan 3 gemiye, 3 ayrı bölgede operasyon düzenlediklerini açıkladı.

General Yahya Seri, operasyonları Filistin halkına yönelik zulme ve Yemen’e yönelik Amerikan-İngiliz saldırganlığına cevap olarak, Yemen Devriminin Lideri Seyyid Abdülmelik Bedreddin el-Husi'nin emirleri ve Yemen halkının Müslüman halkların ve özgür insanların talepleri doğrultusunda yaptıklarını açıkladı.

Yemen ordusunun üç gemiye operasyon yaptığını belirten General Yahya Seri, ilk operasyonda Arap Denizi'ndeki MSC ALEXANDRA adlı İsrail gemisine çok sayıda balistik füze atıldığını söyledi.

Yemen ordusunun operasyonlarda dördüncü aşamaya geçtiğini hatırlatan General Yahya Seri, dördüncü aşama çerçevesinde yapılan ikinci operasyonda Kızıldeniz’den geçmekte olan Yunanistan’ın Doğu Akdeniz Denizcilik Şirketi'ne ait YANNIS adlı gemisinin vurulduğunu açıkladı.

Yahya Seri, aynı şirkete ait diğer üç geminin de 4 ve 5 Mayısta işgal altındaki Filistin limanlarına ulaşmasının ardından vurulduğunu söyledi.

General Yahya Seri, üçüncü operasyonda ise Yemen’in İsrail limanlarına giriş yasağı kararını ihlal eden ESSEX adlı İsrail gemisinin Akdeniz'de çok sayıda füzeyle vurulduğunu ifade etti.

İsrail’le iş yapan firmaların her gemisi vurulacak

General Yahya Seri, Yemen ordusunun operasyonlarının 4’üncü aşaması kapsamında İsrail rejimi ile iş yapan tüm şirketleri uyardı.

İsrail rejimiyle iş yapan şirketlerin gemileri her nereye giderse gitsin operasyon alanı içinde Yemen ordusu tarafından hedef alınacağını söyledi.

General Yahya Seri, Yemen silahlı kuvvetlerinin Filistin halkına saldırganlık duruncaya ve Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik abluka kaldırılıncaya kadar, operasyonların dördüncü aşamasını uygulamaya tam kararlılık ve inançla devam edeceğini vurguladı.

YDH

Yorumlar