Ebu Ubeyde Siyonist Rejime Meydan Okudu

El-Kassam Tugayları sözcüsü bugün, Filistin direnişi tarafından pusuya düşürülen bir İsrail birliğinin akıbetiyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. 

Görüntülenme: 80 Tarih: 26 Mayıs 2024 15:12
Ebu Ubeyde Siyonist Rejime Meydan Okudu

El-Meyadin’in bildirdiğine göre, el-Kassam Tugayları Askeri Sözcüsü Ebu Ubeyde, Kassam savaşçılarının Gazze'nin kuzeyinde bir İsrail kuvvetini öldürdüğünü, yaraladığını ve esir aldığını açıkladı.

Ebu Ubeyde, İsrail rejimi üzerinde hem siyasi hem de sosyal açıdan büyük etkileri olması beklenen açıklamasında, direnişin cumartesi günü Cibaliya'da “karmaşık bir operasyon” gerçekleştirdiğini ve bunun ilk aşamasının bir İsrail gücünü bir tünele çekip içeride pusuya düşürmek olduğunu söyledi.

Kassam Tugayları savaşçılarının bu güçle yakın mesafeden çatışmaya girdiğini, güç üyelerini öldürdüğünü ve yaraladığını söyledi.

Bir İsrail takviye birliğinin olay yerine gelmesinin ardından direniş grubu patlayıcılar kullanarak hedef aldı ve tam isabet sağladı.

Ebu Ubeyde, arkalarındaki tüneli patlatan “savaşçıların daha sonra geri çekildiğini... İsrail kuvvetlerinin tüm üyelerine zayiat verdirdiklerini, onları ölü, yaralı veya esir bıraktıklarını ve askeri teçhizatlarını ele geçirdiklerini” söyledi.

Ebu Ubeyde, “Düşmanın halkımıza ve vatanımıza karşı saldırganlığını sürdürdüğü her günün bedeli yüksek ve önemli olacaktır ve Allah'ın yardımı ve desteğiyle düşmana bu bedeli ödetmeye devam edeceğiz,” diye vurguladı.

“Beyt Hanun'dan Refah'a kadar Gazze'nin her sokağında, mahallesinde, şehrinde ve kampında saldırganlıkla yüzleşmeye devam edeceğiz.” diyen sözcü, karmaşık operasyonla ilgili daha fazla detayın “uygun zamanda” açıklanacağını söyledi.

Ebu Ubeyde bu dönüm noktası niteliğindeki açıklamayı yerel saatle 12:30'da yaptı ki, bu alışılmadık bir zamanlama olup açıklanacak şeyin önemine işaret etmektedir.

Askeri sözcü, İsrail rejimini Filistin halkından intikam almayı ve Gazze Şeridi'ni yok etmeyi amaçlayan “kör ve nafile” politikaları nedeniyle eleştirdi. Ebu Ubeyde, rejimin gerçekleştirdiği katliamları zafer işareti olarak pazarlamaya çalıştığını söyledi.

Ancak rejimin, Filistinli direnişçilerin Gazze Şeridi'ndeki her cephede “işgale ders vermeye” devam ettiğini gördüğünü kaydetti.

Sözcü özellikle İsrail'in Cibaliya ve Refah'a yönelik saldırılarına işaret ederek, İsrail işgal güçlerinin bu bölgelerdeki operasyonlarının İsrail'in başarısızlıklarının uzun listesinde bir başka bölüm olduğunu söyledi.

Ayrıca, İsrail ordusunun işgal ettiği bölgelerin büyük bölümünü kazarak, “öldürülen askerlerin kalıntılarını ve daha önceki saldırılarda öldürmeyi planladıkları esirleri” aradıklarından bahsetti.

Binlerce İsrail askerinin Benjamin Netanyahu'nun kişisel hırsları uğruna Gazze Şeridi'ne itildiğini söyledi.

Bugünkü açıklama, İsrail işgal güçleri ve rejiminin direniş savaşçılarından “temizlendiğini” iddia ettiği Cibaliye ve çevresindeki bölgelere yönelik çok sayıda İsrail askeri harekatının ardından geldi.

YDH

Yorumlar