Hizbullah: İsrail Topyekün Bir Savaş İstiyorsa Biz Buna Hazırız

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Siyonist rejim eğer topyekun savaş istiyorsa direnişin buna hazır olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 83 Tarih: 05 Haziran 2024 03:55
Hizbullah: İsrail Topyekün Bir Savaş İstiyorsa Biz Buna Hazırız

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Katar'ın el-Cezire televizyonuna verdiği mülakatta, direnişin savaşa hazır olduğu ve İsrail'in zafer kazanmasına izin vermeyeceğini bildirdi.

Kasım, "İsrail topyekun bir savaş istiyorsa biz buna hazırız. İsrail'in Lübnan'daki savaşı genişletmesi, İsrail'de yıkım ve yerinden edilmeyle karşılanacaktır," ifadelerini kullandı.

Direnişin savaşı genişletme kararının olmadığını, ancak dayatılması halinde savaşacaklarını vurgulayan Kasım, "Direniş savaşa hazırdır ve İsrail'in herhangi bir zafer elde etmesine izin vermeyecektir," dedi.

Genel Sekreter Yardımcısı, "Geçtiğimiz iki ayda tehditler aldık ve yanıtımız, Lübnan cephesinin Gazze ile ayrılmaz olduğu yönünde oldu," değerlendirmesini yaptı.

Bununla beraber Rıdvan kuvvetlerinin İsrail sınırından çekildiği yönündeki söylentilerin doğru olmadığını kaydeden Kasım, "Muharebenin doğasıyla orantılı olarak imkanlarımızın küçük bir kısmını kullandık," diye konuştu.

Kasım, aynı zamanda ABD Başkanı Joe Biden'ın son ateşkes ve esir takası anlaşması teklifine değindi.

Bunun objektiflikten yoksun ve seçim malzemesi olduğuna dikkat çeken Kasım, "Amerika'nın Gazze'deki İsrail savaşını durdurmaya yönelik ciddi bir kararı yok," diye ekledi.

Geçtiğimiz 8 Ekim'den bu yana Lübnan'ın güneyi, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım harekatına karşılık olarak neredeyse her gün direnişin operasyonlarına sahne oluyor.

Ateş altında olan çoğu yerleşim, İsrail hükümetinin kararlıyla tahliye edildi.

YDH

Yorumlar