Hamas'tan Ateşkes Açıklaması

Hamas’ın üst düzey yetkilisi Usame Hamdan, direniş hareketinin kalıcı bir ateşkes ve İsrail'in Gazze'den çekilmesini içermeyen hiçbir ateşkes anlaşmasının şartlarını kabul etmeyeceğini açıkladı. 

Görüntülenme: 93 Tarih: 06 Haziran 2024 03:48
Hamas'tan Ateşkes Açıklaması

Hamas’ın Siyasi Büro Üyesi ve Lübnan’daki Temsilcisi Usame Hamdan, İsrail rejiminin direniş tarafından Mayıs ayında sunulan ateşkes teklifine verdiği yanıtı eleştirdi.

Hamdan, bunun kalıcı bir ateşkes ve Gazze Şeridi'nden tamamen çekilme şartlarını karşılamadığını belirtti.

Düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hamdan, Hamas'ın arabuluculara, kalıcı bir ateşkes ve Gazze'den kapsamlı bir çekilme sağlamayan hiçbir anlaşmayı kabul edemeyeceğini ilettiğini vurguladı.

Hamdan, “İşgal, Filistinli esirlerin özgürlüğüne kavuşacağı ciddi bir anlaşma olmadan, direnişin elinde olan esirlerini görmeyecek” dedi.

Usame Hamdan, 7 Ekim 2023'ten sonra İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlerin, karşılaştığı ağır koşullara, yaygın işkence ve kasıtlı cinayetlere de değindi.

İsrailli esirlere gösterilen ilgi ile Filistinli esirlere reva görülen ağır koşulların göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

BM'nin Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı UNRWA tarafından sunulan raporlara işaret eden Hamas yetkilisi, Aralık ayından bu yana İsrail hapishanelerinde bulunan 225 Filistinlinin naaşının geri gönderildiğini vurguladı.

Hamdan ayrıca, 7 Ekim'den bu yana tutuklu sayısının 9 bin 500'e ulaştığını, tutukluların ağır açlık, aşağılama ve fiziksel istismara maruz kaldığını vurguladı.

İsrail rejimini, mahkumların infazına izin veren yasalar gibi uluslararası normlara aykırı yasalar çıkarmakla suçlayan Hamdan, Filistinli mahkumlara karşı işlenen suçları ortaya çıkarmak ve kınamak için acil uluslararası eylem çağrısında bulundu.

YDH

Yorumlar