Hizbullah Yetkilisi Seyyid Haşim Safiyuddin'den Kritik Açıklamalar

Hizbullah Yürütme Konseyi başkanı İsraillilere, Direniş'in gelecekteki operasyonlarının "hem tür hem de miktar olarak artacağı" sözünü verdi. 

Görüntülenme: 74 Tarih: 13 Haziran 2024 16:23
Hizbullah Yetkilisi Seyyid Haşim Safiyuddin'den Kritik Açıklamalar

El-Meyadin’in bildirdiğine göre, çarşamba günü Beyrut'un güney banliyösünde toplanan binlerce kişi, İsrail'in salı günü geç saatlerde Lübnan'ın güneyindeki Cuya'ya düzenlediği hava saldırısında Kudüs yolunda hayatını kaybeden Hizbullah komutanı Talib Sami Abdullah'ı (Ebu Talib) andı.

Tören sırasında bir konuşma yapan Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Safiyuddin, İsrail rejiminin Hizbullah'a karşı savaşta geçmiş deneyimlerden ders almadığını vurguladı.

"İsrail, Direniş liderlerini öldürmenin Direniş'i zayıflatacağına inanarak ... aptallığında ısrar ediyor" diyen Safiyuddin, deneyimlerin, Direniş'in ancak liderlerinin şehit edilmesinin ardından güçlendiğini ve daha kararlı hale geldiğini gösterdiğine işaret etti.

Seyyid Safiyuddin, Hizbullah'ın kaçınılmaz yanıtının Gazze'ye destek operasyonlarını "hem tür hem de miktar olarak" arttırmak olacağını "İsrail'in anlaması gerektiğini" vurguladı.

İsrail’e karşı açık bir tehditte bulunan Safiyuddin, Hizbullah'ın operasyonlarının etkisine değinerek, "İsrailliler şimdi işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde başlarına gelenlerden dolayı sızlanıp inliyorlarsa, kendilerini ağlamaya ve feryat etmeye hazırlasınlar" dedi.

Safiyuddin, Ebu Talib'in onurlu geçmişini ve başarılarını hatırlattı.

Seyyid Safiyuddin, onun "Temmuz 2006 savaşının kahramanlarından biri olduğunu ve işgal için her zaman bir hedef olmasının doğal olduğunu" söyledi.

Safiyuddin, Ebu Talib hakkında "savaş meydanlarını ve savaşları terk etmedi, cesur doğdu, bir şövalye olarak büyüdü, kararlı bir savaşçı olarak savaştı ve sonunda şehit sevdiklerine katıldı." dedi.

Hamas ve İslami Cihad'ın da aralarında bulunduğu Filistinli direniş grupları da Ebu Talib için taziyelerini bildirdi.

Kassam Tugayları’nın, Komutan Talib Sami Abdullah için yayımladığı taziye mesajı şöyle:

“Bismillahirrahmanirrahim

Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları, 11 Haziran Salı günü Lübnan'ın güneyindeki Cuya kasabasındaki bir binaya yapılan hain Siyonist saldırıda Kudüs yolunda şehid olan Lübnan'daki İslami Direniş'in kıdemli komutanı, şehit mücahid komutan Talib Sami Abdullah’ın (Hac Ebu Talib) ve kardeşlerinin yasını tutuyor.

El-Kassam Tugayları, şehit Ebu Talib’in Filistin halkını ve onların Mescid-i Aksa Tufanı Savaşı sırasındaki direnişini desteklemedeki önemli rolünü ve aynı zamanda Siyonist işgale karşı direniş cephesinde uzun yıllar boyunca oynadığı başlıca rolü takdirle yad ediyor.”

Kudüs Tugayları’nın mesajı da şu şekilde:

"Mü’minlerden öyle erler vardır ki, Allah’a verdikleri söze sâdık kaldılar. İçlerinden bir kısmı verdikleri sözü yerine getirmiştir. Bir kısmı da beklemektedir. Verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir." (Ahzab 23)

Değerli kardeşlerimiz, şehid lider Hac Ebu Talib'in ailesi…

Size bu mesajı şu anda gönderiyoruz ve Hac Ebu Talib gibi tutkulu bir lideri kaybetmenin ne anlama geldiğinin tamamen farkındayız.

Allah’ın önünde ve sonra sizin huzurunuzda tanıklık ettiğimiz kişi, bir ağabeydi; barışta ve savaşta Kudüs Tugayları mücahidleri için sağlam bir destekti.

Zamanının çoğunu Kudüs Tugayları mensuplarının önderlik ettiği Filistinli mücahidlere destek vermek, onların ihtiyaçlarını karşılamak, Filistin'e ve Mescid-i Aksa'ya yönelik görevlerini yerine getirmekten alıkoyan engelleri aşmak için harcadı.

Onurlu ailedeki kardeşler; bu seçiminizden dolayı sizi tebrik ediyor ve kanla desteklenen bu kardeşliğin, kurtuluşa ve geri dönüşe kadar bize ilham kaynağı olarak kalacağına söz veriyoruz.

Kudüs Tugaylarındaki kardeşleriniz."

YDH

Yorumlar