Jerusalem Post'tan Hamas İtirafı

İsrailli medya kaynakları, işgal ordusu ve istihbaratı içerisindeki kaynaklarına dayanarak, Hamas’ın Gazze Şeridi’ndeki bölgelerin çoğunu hala kontrol ettiğini söyledi. 

Görüntülenme: 170 Tarih: 09 Temmuz 2024 03:12
Jerusalem Post'tan Hamas İtirafı

İsrail gazetesi Jerusalem Post, İsrail'in Gazze Şeridi üzerindeki askeri baskısını artırmasına rağmen, Hamas’ın müzakerelerdeki şartlarını “iyileştirmediğini” bildirdi.

Gazete, Hamas’ın şartlarına hatta bağlı kalmaya devam ettiği taleplerini zaman içinde artırdığını vurguladı.

Jerusalem Post, İsrail’in Hamas'a müzakerelerde istediğinin “çoğunu verdiğini” iddia etti.

İsrail ordusunun kuzey Gazze'den, ardından Han Yunus'tan çekildiğini ve bugün Refah ve Şucaiye'de savaştığını, ancak Hamas'ın Gazze'nin çoğunu kontrol ettiğini kaydetti.

Haberde ayrıca, Hamas'ın Nusayrat, el-Bureyc, el-Magazi ve Deyr el-Balah'taki merkezi kamplar üzerindeki kontrolünün hiçbir zaman tartışma konusu olmadığı ifade edildi.

Jerusalem Post, İsrail ordusunun Gazze’de hâlâ faaliyet göstermediği önemli bölgelerin olduğunu belirtti.

Haberin başka bir yerinde İsrail’in, savaşın sona erme tarihi ile ilgili mesajlarının zaman içinde değiştiği vurgulandı.

Gazete, Hamas'ın da bu haberleri okuduğunu, bir tarihin olduğunu fark ettiğini ve İsrail'in ayrılmasını beklerken tek yapması gerekenin biraz daha beklemek olduğunu kaydetti.

Ayrıca, İsrail'in hedeflerinde bir değişikliğin daha olduğuna dikkat çeken Jerusalem Post şöyle dedi: “Artık ‘Hamas IŞİD'dir ve ‘Hamas olmayacak’ gibi söylemler yerine sadece yeteneklerinin azaltılmasından bahsediliyor.”

Haberin ayrı bir bölümünde, ordu liderlerinin Batı Şeria'da, Gazze Şeridi'nde kullanılan taktikleri benimsemekten bahsettiği bildirildi.

Gazete, böyle bir durumda kuzey Batı Şeria'nın önümüzdeki yıllarda Gazze gibi olabileceğini ileri sürdü.

İsrailli Serogim internet sitesi ise Yedek Tümgeneral Gershon Hacohen'in Radio 103FM'e verdiği bir röportaja değindi.

Söz konusu internet sitesi, “Savaş sona erse ve ateşkes sağlansa bile Hamas'ın Gazze Şeridi'nde varlığını sürdüreceğini doğruladığını” aktardı.

İnternet sitesi ayrıca, güvenlik ve ordu teşkilatı içinden sızdırılan ve Hamas hareketinin Gazze Şeridi'nde hâlâ aktif olduğunu ve kendisini yeniden inşa edebileceği bir noktada bulunduğunu belirten bir belgeden bahsetti.

YDH

Yorumlar