Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü Gazze Raporunu Açıkladı

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA), işgal güçlerinin dokuz ayı aşkın bir süredir düzenlediği saldırılar sebebiyle Gazze Şeridi’nde her 10 kişiden 9’unun göç etmek zorunda kaldığını bildirdi. 

Görüntülenme: 149 Tarih: 27 Temmuz 2024 07:33
Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü Gazze Raporunu Açıkladı

UNRWA, sosyal paylaşım platformu “X” hesabında yaptığı açıklamada, evlerini bırakıp göç eden ailelerin Gazze Şeridi’nde insanlarla dolu okullara, yıkık binalara, kumlar ya da çöpler arasında kurulu derme çatma çadırlara sığındıklarını söyledi.
 

Yerlerinden edilmiş insanların göç ettikleri bölgelerin de güvende olmadığını ve Gazze Şeridi’nde güvenli bölge kalmadığını ifade eden UNRWA, İsrail ordusunun binaların çoğunu ve alt yapı tesislerini yıktığını, okulları ve yerinden edilmiş insanların sığındığı kampları bombaladığını kaydetti.
 

UNRWA, iki gün önce yaptığı açıklamada da Gazze Şeridi’ndeki savaşın en büyük bedelini çocukların ödediğini dile getirdi.
 

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’nin yüzde 80’inin boşaltılmasını istediğini belirten UNRWA, binlerce kişinin Rafah’tan kaçıp sığındığı Han Yunus’a düzenlenen yeni saldırılar sebebiyle insanların Han Yunus’tan da kaçmaya çalıştıklarını açıkladı.
 

Bu arada, Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze Şeridi’nde yerinden edilen herkese yardım ulaştırılabilmesi için kişi başına düşen yardım miktarının azaltıldığını duyurdu.
 

Gazze Şeridi’nin orta ve güney kesimlerindeki gıda stoklarının oldukça sınırlı olduğunu bildiren WFP, ticari veya insani yardım olarak yeni gıda girişi olmadığını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar