Malatya'dan Hükümete Çağrı: Kürecik Nato Radar Üssünü Kapatın (Video-Foto)

Kürecik Nato Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi tarafından cuma namazının ardından Malatya Kernek Meydanı’nda NATO'ya ve Üslerine Hayır Cuması münasebetiyle basın açıklaması düzenlendi. 

Görüntülenme: 185 Tarih: 02 Ağustos 2024 23:02
Malatya'dan Hükümete Çağrı: Kürecik Nato Radar Üssünü Kapatın (Video-Foto)

Basın açıklamasından önce Malatya Müftülüğü’nün çağrısıyla Cuma namazından sonra şehid İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı kılındı.  

Siyonist İsrail’in güvenliğini sağlayan Kürecik NATO Radar Üssünün bir an önce kapatılmasının ve Azerbaycan petrolünün Türkiye üzerinden korsan İsrail’e sevkiyatının durdurulmasının talep edildiği eylemde katılımcılar; ‘İsmail Haniye Yolun Yolumuz’, ‘Vanaları Kapat Petrol Sevkiyatını Durdur’, ‘Siyonist Devlet Yıkılacak Elbet’, ‘Kahrolsun İsrail Kahrolsun Amerika’, ‘Kürecik’i Kapat İsrail’i Kör Et’, ‘Laf Değil İcraat Kürecik’i Söküp At’, ‘Kürecik İncirlik Kapatılsın’, ‘Mavi Marmara Onurumuzdur’, ‘Nato’dan Çıkılsın Üsler Kapatılsın’, ‘Hamas’a Selam Direnişe Devam’, ‘Nasrallah’a Selam Direnişe Devam’ ve ‘Direniş Cephesi Onurumuzdur’ sloganlarını attı. 

Basın açıklamasına Saadet Partisi Malatya Battalgazi İlçe Başkanı Çetin Balalan ve yönetim kurulu üyeleri de destek verdi.    

Basın açıklamasının metnini Mavi Marmara gazisi Mehmet Tunç okudu. Okunan basın açıklamasının metni şu şekildedir:   

Bismillahirrahmanirrahim.  

Değerli basın mensupları ve aziz vatandaşlarımız! Hepinizi yüce Allah'ın selamı ile selamlıyoruz Cumanız mübarek olsun.  

‘Allah yolunda öldürülenlere, ‘ölüler’ demeyin; zira onlar diridirler, fakat siz farkında değilsiniz.’ (Bakara Suresi 154. Ayet)  

HAMAS lideri büyük mücahid ve muvahhid İsmail Haniye ve büyük komutan Fuad Şükür’ün siyonist israil tarafından düzenlenen saldırılarda şehid olmalarından dolayı İslam ümmetine ve dünyanın özgür halklarına taziye ve tebriklerimizi arz ediyoruz. Ayrıca bu suikastları gerçekleştiren siyonist israil’i ve destekçisi Amerika’yı şiddetle lanetliyoruz.  

Bu menfur suikastin zamanlamasına çok dikkat etmeliyiz. Katil Netanyahu iyice köşeye sıkışmıştı, kendi toplumu bile yapılan gösterilerle onun iktidarı bırakmasını istiyordu. Netanyahu; 10 aydır HAMAS ve diğer direniş cephesi bileşenleri karşısında diz çökmek zorunda kalmıştı. İktidardaki ömrünü uzatmak için ABD’ye yaptığı son ziyarette Haniye’ye suikast düzenleme konusunda icazet aldı ve bu suikastı gerçekleştirdi.  

Ayrıca hepimizin bildiği gibi Aksa Tufanı Savaşı başladığından bu yana siyonist İsrail ve onun elebaşısı Netanyahu, savaş ateşini tüm bölgeye yaymak ve hatta 3. Dünya Savaşını başlatmak için İran'ı doğrudan savaşa çekip Amerika ile karşı karşıya getirip Amerika'nın İran'a atom bombası kullanması için yoğun bir çalışma yürütmüş ve fakat bu şer planında başarılı olamamıştı. İşte şimdi bu suikastle ABD’deki evanjelistlerin ve siyonistlerin hedeflediği Armagedon savaşının fitilini ateşlemek istiyor. Siyonist İsrail'in bu suikast kararı ahmakça bir stratejik karardır. Bu ahmakça stratejinin sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Haniye’nin şehid edilmesi siyonist rejimin yok oluş sürecini daha da hızlandıracak ve başta HAMAS ve İslami Cihad olmak üzere tüm Direniş Cephesi bileşenlerinin azim, çaba ve inancını güçlendirecektir Allah’ın izniyle. 

Katil Netanyahu, direniş liderlerine suikast düzenleme cesaretini başta büyük şeytan ABD olmak üzere kendisine destek veren Avrupa ülkelerinden ve yine kendisiyle gizli ve açık anlaşmalar imzalayan İslam ülkelerinden ve tabi ki Arap krallıklarından almaktadır. Türkiye’mizdeki aklı başında siyasiler ve bizler hükümeti bu konuda yıllardır uyarıyoruz. Siyonist rejim cumhurbaşkanı Şimon Peres’in TBMM’de konuşturulup ayakta alkışlattırılması büyük hataydı. Mavi Marmara davasından vaz geçilmesi büyük hataydı. Siyonist İsrail’in güvenliğini sağlayan Kürecik NATO Radar üssünün Malatya’mızda kurulması büyük hataydı. İsaac Herzog’un cumhurbaşkanlığı külliyesinde iltifatlarla ağırlanması büyük hataydı. Korsan israil’in Akdeniz’den çaldığı doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya satmak için siyonist rejimle anlaşma yapılması büyük hataydı, ırkçı İsrail’in NATO’da gözlemci üye olarak bulunmasına yeşil ışık yakılması büyük hataydı, Katil Netanyahu’yu Türkiye’ye davet etmek ve Amerika’da kendisiyle görüşmek ve bu katile mavi boncuk dağıtmak büyük hataydı. İşte bakın bu kadar şımarttığınız ırkçı israil’in yetkilileri şimdi cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı küstahça tehdit ediyorlar. İşgalci israil’in bu kadar şımarmasına ve küstahlaşmasına bu yanlış politikalar sebep olmuştur. Şimdi artık hatalardan dönme vakti gelmiştir. 

Aziz milletimiz, hükümetten bir an önce Kürecik NATO radarını söküp atarak gasıp israil’i kör etmesini, siyonist israil’le hemen bugün tüm ilişkileri kesmesini, bu zalim rejimi tanımaktan vazgeçmesini, Azerbaycan petrolünün Bakü-Ceyhan boru hattından işgalci israil’e sevkiyatının durdurulmasını, siyonist elçiliğin kapatılmasını, siyonist israil’de askerlik yapan çifte vatandaşlığa sahip Yahudileri tespit edip vatandaşlıktan çıkarmasını, bu bağlamda Hüda Par’ın verdiği kanun teklifinin hemen yasalaşmasını, Mavi Marmara davasını yeniden açmasını, başta İncirlik olmak üzere Türkiye’deki NATO üslerinden ABD eliyle siyonist israil’e herhangi bir askeri ve istihbari yardımın gitmesini engellemesini, Nato’dan çıkılmasını ve Hamas’ın yeni lideri Halid Meşal’i TBMM’ye davet ederek konuşturmasını istemektedir. Şimdi laf değil eylem vaktidir! 

Siyonist israil ve büyük şeytan ABD’ye köle olan başta Suudi Arabistan ve Mısır olmak üzere satılmış ve işbirlikçi Arap krallıklarına da bir çift sözümüz var: Nasıl ki Firavun ve Nemrud’un saltanatları yıkılıp gittiyse çok yakında sizin saltanatınız da son bulacaktır. Hepiniz çok yakında emperyalist ABD ve ırkçı israil ile birlikte tarihin çöplüğüne atılacaksınız Allah’ın izniyle.. 

Diğer taraftan hesap sorulması, lanetlenmesi ve kınanması gereken katil Netanyahu’nun ABD kongresinde yaptığı yalan ve iftiralarla dolu konuşmasının defalarca ayakta alkışlanması insanlık adına bir yüz karasıdır. Bu durum, insan haklarından ve uluslararası hukuktan dem vuran Batı’nın aslında ne kadar ikiyüzlü, riyakar ve sahtekar olduğunu göstermektedir. Katil Netanyahu yaptığı konuşmada, Gazze’deki katliamları aslında Batı Medeniyeti adına işlediklerini de itiraf etmiştir.  

Öte yandan İsmail Haniye’nin şehadetinden günler önce, mazlum Gazze halkı ve siyonist rejim zindanlarında çok zor durumda bulunan Filistinli esirlere destek amacıyla 3 Ağustos’ta tüm dünya halklarını meydanlara davet etme yönündeki çağrısının yerine getirilmesi için milletimizi yarın meydanları doldurmaya ve Gazze için hayatı bir günlüğüne durdurmaya davet ediyoruz. Şehid Haniye’nin bu vasiyetini yerine getirelim ve onun pak ruhunu şad edelim inşallah. 

Biz Malatya’dan, siyonistler karşısında şanlı bir direniş gösteren Hamas’ı, İslami Cihad’ı, Lübnan Hizbullahı’nı, Yemen Ensarullahı’nı ve Irak İslami Direnişi’ni selamlıyoruz. Sonuna kadar Direniş Cephesi’nin yanındayız. Onlarla iftihar ediyoruz. 6 Eylül Cuma günü yine bu meydanda buluşmak üzere hepinizi yüce Allah’a emanet ediyoruz. 

Yaşasın Direniş Cephesi, Yaşasın Küresel İntifada, Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika, Kahrolsun İşbirlikçi Rejimler   

KÜRECİK NATO RADAR ÜSSÜNE HAYIR İNİSİYATİFİ 

Yorumlar