Hamas'tan Arap Ülkelerine Çağrı

Bir Hamas yetkilisi, işgalci rejimin Gazze'deki kadın ve çocuklara karşı sahada aldığı yenilgilerin intikamını almakta olduğuna dikkat çekerek, Siyonistlerin suçlarına karşı ciddi bir Arap ve İslami duruş çağrısında bulundu ve Arap ülkelerinden işgal rejimi ile tüm ilişkileri kesmelerini istedi. 

Görüntülenme: 118 Tarih: 11 Ağustos 2024 22:21
Hamas'tan Arap Ülkelerine Çağrı

Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki başkan yardımcısı Halil el-Hiya, son gelişmelere ve işgalci rejimin dün Gazze Şehri'ndeki el-Tabain okulunda gerçekleştirdiği menfur katliama ilişkin yaptığı konuşmada şunları söyledi: Bu menfur suç, dünya sessiz kalırken ve hiçbir şey yapamazken, Siyonist işgalcilerin tüm dünyanın gözleri önünde Filistin milletine yönelik öldürme, yok etme ve soykırıma devam etmekte ısrar ettiğini bir kez daha herkese göstermektedir.

İşgalciler Amerika'ya yeşil ışık yakarak Gazze halkını katletmeye devam ediyor

Halil el-Hiya el-Cezire'ye verdiği röportajda şunları belirtti: Ne yazık ki tüm dünya bu cani ve faşist katili (Netanyahu) ve onun suçlu ve terörist ordusunu izliyor ve onlar da ne isterlerse yapıyorlar. Birkaç gün önce yıldönümü kutlanan Nagazaki'ye atom bombası atılması suçu, bu suçlular yeryüzünde olduğu sürece insanlığın büyük katliamlarla karşı karşıya kalacağını tüm dünya halklarına kanıtlıyor.

Siyonist işgal rejimi, Filistin halkına karşı işlediği suçları sürdürmek için, bu rejimin ulusumuza karşı düzenlediği vahşi saldırılarda savaş ortağı olan Amerikan hükümetinden yeşil ışık aldı. Amerikan hükümeti işgalcilere kapsamlı destek sağlamaya devam ediyor ve hâlâ Siyonistlere savaş uçakları ve askeri teçhizat gönderiyor. Washington, Gazze Şeridi'ndeki bu suçlara ve cinayetlere büyük bir memnuniyetle bakıyor ve bu konuda hiçbir şey yapmıyor.

Uluslararası toplum, Siyonistlerin suçlarıyla mücadele etmek için etkili bir adım atmalı

‘Bugün bütün dünya açık bir gerçeğe gelmiştir; Siyonist düşmanın ne diyalog ve müzakere adamı, ne de karar adamı olduğunu anlamak gerekiyor’ diyen Halil el-Hiya şöyle devam etti: Arap ülkeleri, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Güvenlik Konseyi ve tüm uluslararası kuruluşlardan, Siyonistlerin Gazze Şeridi'ne yönelik suçlarının durdurulması için ciddi ve etkili toplantılar yapmalarını, ayrıca acil toplantı yapılması çağrısında bulunuyoruz. Güvenlik Konseyi'nin bu suçları durdurma kararı alması gerekiyor.

Bu gerçeği tüm dünya bilsin. Onlar (Amerika ve Batı) Güvenlik Konseyi'nde işgalci rejimin Filistin milletine yönelik saldırganlığını ve çılgın savaşını durdurmaya karar verdiler; Peki neden işgalcilere saldırıyı durdurma konusunda baskı yapmıyorlar? Bu, Amerika'nın ve Batı'nın hiçbir karar ve anlaşmasının milletler açısından bir değerinin olmadığını göstermektedir.’

Bu Hamas yetkilisi şunları vurguladı: İşgalci rejim en kirli ve en vahşice eylemleri gerçekleştiriyor ve suçlarını pervasızca meşrulaştırıyor. Siyonistlerin Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği bu menfur suçların kurbanlarının tamamının siviller, özellikle de kadın ve çocuklar olduğunu herkes görebilir.

İsrail, sahadaki yenilgisinin intikamını sivillerden alıyor

Hamas'ın Üst Düzey Yetkililerinden el-Hiya şunları söyledi: Siyonist işgalci rejim ve onun terör ordusu, direniş savaşçılarına karşı başarısız olduğu ve kendi deyimiyle büyük zaferi elde edemediği için öfkesini Gazze'nin savunmasız çocuklarına ve sivillerine yöneltiyor. Bu cinayetleri durdurabilecek tek şey gerçek ve kararlı bir Arap, uluslararası ve İslami tutumdur.

Arap ülkeleri işgalci rejimin büyükelçiliklerini kapatmalı

Halil el-Hiya şöyle devam etti: Şimdi Siyonist işgal rejimi Gazze Şeridi'ndeki diğer okulları da boşaltmaları konusunda uyarıyor. Bu rejim dünyanın gözü ve kulağı önünde Gazze okullarını bombalıyor, bu siviller nereye gidebilir? Dünyaya ve hakkımızı destekleyen Arap ülkelerine diyoruz ki, açıklama ve kınamalarımız yeterli değildir, işgal rejiminin büyükelçilikleri ülkelerinizde olduğu sürece bu suçlarla baş edecek belirleyici bir pozisyon yoktur.

Bu üst düzey Hamas yetkilisi, Siyonist işgale karşı etkili önlemlerin alınmasını ve başta Arap ülkeleri olmak üzere dünyanın bu rejime baskı yapmasını talep ederek şunları vurguladı: Aksi takdirde Siyonistlerin menfur suçları devam edecek ve biz durdurmak için herhangi bir işlem yapılmadan sadece bu suçların açıklamalarını ve kınamalarını duyacağız.

‘Her gruptan tüm Filistin halkı, direnişin kendilerini savunduğundan ve direnişin Filistin ulusunun tüm bileşenlerinin ayrılmaz bir parçası olduğundan emindir’ vurgusunda bulunan el-Hiya şöyle devam etti: ‘Halkımızın tamamı ideallerini ve haklarını savunan bir durumdadır ve işgalci düşman ne kadar çabalarsa çabalasın direnişle Filistin halkı arasını açamaz.’

Halil el Hiya şunları söyledi: İşgalci düşman, gazetecileri, yardım çalışanlarını ve tüm sivil ekipleri katletmekte, Filistin halkı arasında ayrım yapmamakta, hepsini yok etmeye çalışmaktadır. Dolayısıyla milletimiz direnişle var ve hepsi direnişle birlik içindedir.

Bu Hamas yetkilisi röportajının sonunda şunları belirtti: İşgale karşı direnmeye ve elimizden gelen her şeyle halkımızı savunmaya devam edeceğiz. Filistin halkı topraklarına kök salmıştır ve onu asla terk etmeyecektir. Bugün ihtiyacımız olan şey, bu işgal rejimine karşı duracak, büyükelçilerini sınır dışı edecek, büyükelçiliklerini kapatacak, işgalle tüm ilişkilerini kesecek gerçek bir Arap ve İslam duruşudur.

tesnim

Yorumlar