Abdusselam Haniye'den Önemli Açıklamalar

Şehit Haniye’nin oğlu, İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei ile Şehit Haniye arasında özel bir sevgi olduğunu ve İmam Hamanei ve Şehit Haniye’nin önceliğinin Filistin’in kurtuluşu için İslam Dünyasının birliği olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 104 Tarih: 14 Ağustos 2024 22:51
Abdusselam Haniye'den Önemli Açıklamalar

Şehit İsmail Haniye'nin oğlu Abdüsselam Haniye, el-Meyadin haber kanalına verdiği özel röportajda, Şehit İsmail Haniye ile İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei arasındaki ilişkiye değinerek şunları vurguladı: ‘İmam Hamanei ve Şehit Haniye arasında özel bir sevgi vardı ve bu sevgi tüm görüşmelerinde, özellikle de son görüşmelerinde görülmektedir.

Şehit Haniye ve İmam Hamanei arasındaki ilişkinin önemli bir kısmı Filistin'in kurtuluşu için İslam ümmetinde birlik oluşturmaya dayanıyordu.’

Abdüsselam Haniye aynı zamanda İsmail Haniye'nin şehadetinden sonra dünyanın her köşesinde milyonların düzenlediği gösteriye ve Tahran ve Doha'daki cenaze törenine değinerek şunları söyledi: ‘Bu olaylar İslam ümmetinden ve dünyanın özgür insanlarından Filistin davasının onların hepsinin davası olduğu yönünde bir mesajdır.

Şehit komutana veda etmek için sokaklara çıkan kalabalıklar her ne olursa olsun Filistin ve Kudüs’ün, İslam ümmetinin plan ve programının başında yer aldığını göstermektedir.

Şehit komutan hayatı boyunca birlik ve kardeşlik yolunda yürüdü.

Şehit Haniye, Hamas hareketinin kurucusu Şeyh Ahmed Yasin'e en yakın kişiydi ve 1985 yılında Yahya Sinvar'ın komuta ettiği Hamas'a özel güvenlik sisteminin kurulmasına da katıldı. Şehit Haniye, siyasi faaliyetlerinin yanı sıra güvenlik geçmişine de sahipti ve Mecid grubunun bir üyesiydi.’

Şehit Haniye'nin oğlu, babasının Yahya Sinvar ile olan ilişkisini kardeşliğin ötesinde nitelendirerek şunları vurguladı: ‘Onların birbirleriyle pek çok sırları vardı ve bu sevgi o kadar büyüktü ki, Sinvar ailesine, “Eğer benim birine olan sevgimi kıskanacaksanız, Ebu’l Abid’e (Şehit Haniye) olan sevgimi kıskanın” demişti.

rasthaber

Yorumlar