Seyyid Abdulmelik El Husi'den Kritik Açıklamalar

Direniş Ekseni'nin İsrail’in son suikastlarına “kesin” bir şekilde cevap vereceğini söyleyen Ensarullah hareketinin lideri, direnişin bu konuda “kararlı” olduğunu belirtti. 

Görüntülenme: 90 Tarih: 16 Ağustos 2024 22:52
Seyyid Abdulmelik El Husi'den Kritik Açıklamalar

Abdulmelik el-Husi, ABD savaş gemilerinin konuşlandırılmasının, stratejik batı vilayeti Hudeyde'ye yönelik saldırılara rağmen Yemen güçlerinin İsrail karşıtı bir misilleme operasyonu başlatmasını engelleyemeyeceğini vurguladı.

El-Husi “Direniş cephesi İsrail'in suikast ve toplu katliamlarına karşı misilleme yapmakta son derece kararlıdır. ABD, direniş gruplarının İsrail'in hedef gözeterek işlediği cinayetlere karşılık vermesini engellemek için elinden geleni yapıyor ve siyasi kanalları kullanıyor,” dedi.

“Siyonist rejimin saldırganlık eylemlerine verilecek yanıt yaklaşmaktadır. Bu yanıt kesindir ve geri adım atılmayacaktır. Bu, inanç temelli, insani ve ahlaki bir zorunluluktur.”

Ensarullah lideri, rejimin bölgedeki direnişçilere yönelik suikastlarından dolayı oluşan intikam hakkının, yerleşimcilerin büyük bir korku içinde yaşamasına neden olduğunu söyledi.

El-Husi, "İsrail düşmanına karşı misilleme stratejik bir konudur. Bu durum, suçlu, zalim ve pervasız varlığın daha fazla suç işlemesini engellemek için mutlak bir zorunluluktur" dedi.

Abdulmelik el-Husi, Yemen donanma birliklerinin Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere destek amacıyla Kızıldeniz'de İsrail'e bağlı ticari gemilere yönelik deniz operasyonlarına devam edeceğini belirtti.

Yemen güçlerinin İsrail karşıtı operasyonlarını Filistin halkına karşı dini ve insani bir görev olarak nitelendiren el-Husi, “İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığı ve kıyı bölgesine yönelik sıkı ablukası devam ettiği sürece askeri operasyonlarımıza devam edeceğiz” dedi.

“Kararlılık ve direniş inancımızın, sadakatimizin ve doğruluğumuzun bir parçasıdır. Filistinlilere ve davalarına verdiğimiz destekten asla geri adım atmayacağız.” diye ekledi.

Ensarullah lideri ayrıca, ABD askeri güçlerinin ve savaş gemilerinin Batı Asya bölgesindeki bazı Arap ülkelerinde konuşlandırılmasını da eleştirdi. El-Husi bu tür adımların, geçen ay stratejik batı vilayeti Hudeyde'ye yapılan saldırılara rağmen Yemen Silahlı Kuvvetleri’ni  İsrail karşıtı bir misilleme operasyonu başlatmaktan caydıramayacağını belirtti.

El-Husi, Yemen güçlerinin bu hafta İsrail hedeflerine yönelik çeşitli operasyonlarda 15 balistik füze ve kamikaze insansız hava aracı kullandığını söyledi.

El-Husi, İsrail'in Gazze'de yerinden edilmiş insanların barındığı bir okula düzenlediği ve 100'den fazla Filistinlinin ölümüne, onlarcasının da yaralanmasına yol açan saldırıyı şiddetle kınadı. El-Husi, et-Tabiin okuluna yönelik saldırının ABD yapımı üç bombayla gerçekleştirildiğini belirtti.

Ensarullah lideri, kanlı saldırının Amerikan desteği ve mühimmatı olmadan mümkün olamayacağını vurguladı. 

Yemen lideri ayrıca, bazı Arap ülkelerinin, “yüzyılın suçu” olarak nitelendirdiği bu olay karşısındaki sessizliğini ve eylemsizliğini de eleştirdi.

El-Husi, sözlerine şöyle devam etti: “Bazı Arap rejimleri, İsrail'i Direniş Ekseni tarafından atılan füzelerden ve insansız hava araçlarından korumak için hararetle çalışıyor. Müslümanların çoğu mazlum Filistin halkına yardım etme görevinden kaçınmaktadır.”

El-Husi, “İsrail'in soykırım ve aç bırakma kampanyasına rağmen Gazzelilerin azmi tüm Müslüman dünyası için bir derstir” dedi.

YDH

Yorumlar