Siyonist Askerler Batı Şeria'ya Baskın Düzenledi

İşgal güçleri bu sabah (31 Ağustos Cumartesi) erken saatlerde Batı Şeria’nın birçok bölgesine baskın düzenlerken, işgal askerleri ve Filistinliler arasında çatışmalar yeniden alevlendi. 

Görüntülenme: 78 Tarih: 31 Ağustos 2024 23:07
Siyonist Askerler Batı Şeria'ya Baskın Düzenledi

İşgal güçleri buldozer eşliğinde Cenin Kampı’na baskın düzenlerken onlarca işgal askeri kampın çevresinde konuşlandı.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Cenin Kampı’na bitişik El-Cabiriyyat Mahallesi’nde Filistinlilerin evlerini patlayıcı yerleştirerek yıktığını söyledi.
 

Bu arada, İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri’ne bağlı Cenin Tugayı, direnişçilerinin El-Cabiriyyat Mahallesi’nde önceden yerleştirilmiş bir el yapımı patlayıcıyı işgal güçlerinin geçişi sırasında patlattığını ve işgal askerleri arasında yaralananlar olduğunu açıkladı.
 

Kudüs Müfrezeleri, direnişçilerin Hayfa, En-Nasıra ve Nablus cepheleri ile Cenin Kampı çevresinde işgal güçlerine kurşun yağdırdığını bildirdi.
 

Öte yandan, Cenin’in batısındaki Kefer Dan beldesinde Filistinli direnişçilerle işgal güçleri arasında silahlı çatışmalar yaşandı.
 

İşgal güçlerinin bu sabah Tulkerem kentine baskın düzenlediği ve kent caddelerinde dolaştıktan sonra Nuru Şems Kampı’na yönelerek kamptaki En-Nasr Mahallesi’nde konuşlandığı belirtildi.
 

İşgal güçlerinin El-Halil kentine de baskın düzenleyerek kent içinde ve çevresinde birçok yerde kontrol noktası kurarak teftiş yaptığı kaydedildi.
 

İşgal güçlerinin Kalkiliya’nın doğusundaki Hacce beldesine ve Beytlahim’in güneyindeki El-Hıdır beldesine baskın düzenlediği ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar