Siyonist Orduda Bir Üst Düzey İstifa Daha

Siyonistlere ait medya organlarının verdiği haberlere göre, İsrail işgal ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Tamir Yedai, "kişisel nedenlerle" istifa ettiğini duyurdu. 

Görüntülenme: 65 Tarih: 03 Eylul 2024 22:13
Siyonist Orduda Bir Üst Düzey İstifa Daha

Birkaç ay önce de işgal rejiminin askeri istihbarat birimi (Aman) başkanı Aharon Haliva istifa etmişti. İsrail medyası o dönemde, 7 Ekim 2023 tarihinde Kassam Tugayları tarafından gerçekleştirilen "Aksa Tufanı" operasyonunu engelleyememekten kaynaklanan askeri ve istihbarat başarısızlıklarına ilişkin yaz aylarında beklenen iç soruşturma raporlarının ardından, İsrail işgal ordusu komutanlığında bir dizi istifanın olabileceğini öngörmüştü.

İstifa etmesi beklenen komutanlar arasında Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve yardımcısı Amir Baram, Gazze Tümeni komutanı Avi Rosenfeld ve Güney Bölgesi komutanı Yaron Finkelman bulunuyor. Finkelman, 7 Ekim'den sadece iki ay önce bu göreve atanmıştı. Ayrıca, Finkelman’ın selefi Eliezer Toledano'nun da istifa etmesi bekleniyor. Aynı şekilde, 7 Ekim arefesinde Gazze Tümeni'nden Batı Şeria'ya birliklerin sevk edilmesi konusunda eleştirilen Operasyonlar Bölümü komutanı Shlomi Binder'in de istifa edebileceği belirtiliyor.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın Genelkurmay Başkanı Muhammed Dayf, 7 Ekim'de "Aksa Tufanı" operasyonunun başladığını ilan etmişti. Bu operasyon, onlarca yıldır işgal rejimine karşı Filistin direnişinin gerçekleştirdiği en büyük operasyon olarak tarihe geçti ve kara, deniz ve hava saldırılarının yanı sıra direnişçilerin Gazze çevresindeki birçok yerleşim birimine sızmasını da içeriyordu.

Muhammed Dayf, o sabahın erken saatlerinde yayınladığı sesli mesajda, Aksa Tufanı operasyonunun, düşmanın askeri noktalarını, havaalanlarını ve tahkimatlarını hedef alan ilk darbeyle başladığını duyurmuş ve operasyonun ilk 20 dakikasında 5.000'den fazla roket ve merminin atıldığını eklemişti.

Filistin direnişinin "Aksa Tufanı" operasyonu için seçtiği bu isim, Kudüs'teki Mescid-i Aksa ve diğer İslami kutsal mekanlara yönelik devam eden İsrail ihlallerine bir cevap niteliği taşıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar