Hamas, Filistin Enformasyon Merkezi’ne gönderdiği açıklamada, El-Hudayra yakınlarında bulunan Karkur bölgesinde gerçekleşen araçla çarpma ve bıçaklama saldırısının, işgal güçlerinin Batı Şeria’nın özellikle kuzey vilayetlerinde sürdürdüğü saldırılara ve Mescid-i Aksa, İbrahim Camii gibi kutsal mekanlar üzerindeki kontrol çabalarına karşı cesur bir yanıt olduğunu ifade etti.
Hamas açıklamasında, bu saldırının işgal hükümetine ve yetkililerine bir mesaj niteliği taşıdığını belirterek, "Batı Şeria'da, işgal altındaki topraklarda ve tüm Filistin’de mücadeleden vazgeçmeyen cesur direnişçiler ve devrimciler var. Onlar haklarından ödün vermeyecek ve direniş, topraklarımız özgürleşene kadar sürecek," ifadelerine yer verdi.
Hareket, Filistin halkını direnişi güçlendirmeye, işgal altındaki topraklarda mücadeleyi yükseltmeye ve işgal güçlerine güvenli bir alan bırakmamaya çağırdı.
Saldırıda Yaralananlar ve Olayın Gelişimi
Akşam saatlerinde El-Hudayra kasabası yakınlarında gerçekleşen çifte saldırıda, bir Filistinli direnişçi önce aracıyla bir grup insanın üzerine sürerek çarptı, ardından araçtan inerek bıçaklı saldırı gerçekleştirdi. Olayda üçü ağır olmak üzere toplam 11 İsrail askeri, polisi ve yerleşimcinin yaralandığı bildirildi.
İsrail sağlık yetkililerine göre, saldırıda yaralananlardan üçünün durumu kritik, dört kişinin orta derecede, diğer dört kişinin ise hafif yaralı olduğu açıklandı.
İsrail'in Kanal 13 televizyonunun aktardığına göre, saldırgan önce bir grup insana çarpıp bir polis aracına çarptıktan sonra araçtan inerek iki polisi bıçakladı.
Olayın ardından İsrail güçleri geniş çaplı bir operasyon başlatarak saldırganı yakalamak için harekete geçti. Daha sonra saldırıyı düzenleyen kişinin etkisiz hale getirildiği duyuruldu.