Rıdvan: "Direniş, İçinde Bulunduğu Güvenlik Şartlarına Uyum Sağlıyor"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden İsmail Rıdvan, Tel Aviv'de bu sabah (21 Ocak Çarşamba) gerçekleşen bıçaklama eyleminin direnişin zorla dayatılan güvenlik şartlarına uyum sağladığının kanıtı olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1458 Tarih: 21 Ocak 2015 04:09
Rıdvan:

Bugünkü Tel Aviv eylemini Quds Press Haber Ajansı'na değerlendiren Rıdvan, "İşgalcilerin halkımıza, kutsal mekanlara ve mücahitlere yönelik işlediği cinayetlere doğal bir tepki olarak gördüğümüz bu kahramanca eylemi kutluyoruz" dedi.

Tel Aviv eyleminin Filistin Yönetimi'ne "Güvenlik koordinasyonu, işgalciyle işbirliği ve Batı Yaka'nın kuşatılması direnişin azmini kıramaz ve Filistin halkının elini-kolunu bağlayamaz" mesajı verdiğini ifade eden Rıdvan, işgalcilerin ancak direniş dilinden anladıklarını söyledi.

Direniş eylemlerinin bıçaklama, ateş açma veya arabayla çarpma gibi çeşitli yollarla gerçekleştirilmesinin direnişin bulunduğu yerdeki güvenlik şartlarına uyum sağladığının kanıtı olduğunu kaydeden Rıdvan, "Kurşuna izin vermezlerse işte adil davasına inanan bu mücahit Filistinli en büyük silahımız" dedi.

Bu sabah Tel Aviv kentinde bir otobüste gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda 16 Siyonist yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi.

fiem

Yorumlar