İşgal Güçleri Kudüs'te Filistinlilere Ait İki Evi Yıktı

İşgal belediyesine ait buldozerler bugün (21 Ocak Çarşamba) Alyan Rabaiye isimli Filistinli gencin Cebel El-Mukebber beldesi El-Faruk Mahallesi'ndeki evini ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıktı.  

Görüntülenme: 1683 Tarih: 21 Ocak 2015 11:49
İşgal Güçleri Kudüs'te Filistinlilere Ait İki Evi Yıktı

İşgal belediyesi ekiplerinin Kudüs'ün Şufat köyünde de yine Filistinlilere ait iki katlı bir binayı yıktığı ifade edildi.

Alyan Rabaiye, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal belediyesine ait yıkım ekiplerinin işgal güçleri himayesinde sabah saatlerinde El-Faruk Mahallesi'ne geldiğini ve daha sonra 60 metrekare genişliğindeki evini ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıkmaya başladığını söyledi.

Yıkılan evi üç ay önce inşa ettiğini ve bu yıl içinde evlendikten sonra yeni evine taşınmayı planladığını belirten Filistinli genç, "Evin borçlarını henüz ödemedim. Bana yaklaşık 100 bin şikele mal olmuştu. Şimdi işgal belediyesi evi moloz yığınına çevirdi" dedi.

Yerel kaynaklar, Cebel El-Mukebber sakinlerinden onlarca kişinin işgal belediyesinin "Âl Cuma" ailesine ait evleri yıkma kararına karşı açılan davanın görüşüldüğü sırada Siyonist Yüksek Mahkemesi önünde oturma eylemi gerçekleştirdiğini söyledi.

İşgal güçlerinin bugün öğle saatlerinde ayrıca Şufat köyünde iki katlı bir evi ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıktığı bildirildi.

fiem

Yorumlar