1948 Bölgesi Filistinlilerinden İşgalcinin Seçiminde Oy Kullanmamaları İstendi

İşgal rejimi siyasi sisteminde Arap azınlık olarak tanımlanan ve kendilerine siyonist işgal rejiminin seçimlerinde oy kullanma hakkı tanınan 1948 bölgesi Filistinlilerinden, sandık başına gitmemeleri ve kesinlikle oy kullanmamaları isteniyor.  

Görüntülenme: 1033 Tarih: 23 Ocak 2015 08:43
1948 Bölgesi Filistinlilerinden İşgalcinin Seçiminde Oy Kullanmamaları İstendi

İslâmî hareket mensupları işgal rejimi parlamentosu üyelerinin belirlenmesi için gerçekleştirilen seçimleri şimdiye kadar sürekli boykot etti. Ancak önümüzdeki Mart ayında gerçekleştirilecek seçimler için Filistinlilere ait farklı siyasi kesimlerden boykot çağrısı var.

Filistinlilerin literatüründe 1948'de işgal edilmiş bölge olarak isimlendirilen ancak BM tanımlamasında "İsrail" olarak gösterilen bölgedeki Filistinli kitleyi temsil eden siyasi oluşumlar tarafından yapılan açıklamalarda, işgal rejiminin Filistinlileri dışlamayı amaçlayan bunca kanun çıkarmasından, Kudüs, Batı Yaka ve Gazze bölgelerinde yaşayan Filistinlilere yönelik olarak da bunca saldırı gerçekleştirmesinden sonra işgal rejiminin parlamento seçimlerinde oy kullanmanın Filistin halkına haksızlık ve saygısızlık olacağı ifade edildi.

1948'de işgal edilmiş bölgedeki Filistinliler arasında çalışmalar yapan Filistiniyyat Platformu'nun organizatörlerinden aktivist avukat Cihad Ebu Reba, işgal rejiminin seçimleri karşısında alınmasını talep ettikleri tavır hakkında şunları söyledi:

"İşgal rejimi parlamentosu seçimlerinin boykot edilmesi onun meşru tanınmaması konusunda sergilenmesi gereken bir ilkesel tavırdır. Çünkü işgal rejimi parlamentosu sonuçta bir sömürgedir ve bizim ona katılmamız onu meşrulaştırmaya katkıda bulunmamız anlamına gelir. Dolayısıyla böyle bir şeye katılmamız esasta doğru olmaz."

fiem

Yorumlar