Hamas, Kaçırma Olaylarından Elhamdallah Hükümetini Sorumlu Tuttu

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) siyasi liderlerinden Husam Bedran bugün (23 Ocak Cuma) yaptığı açıklamada Batı Yaka bölgesinde Filistin direniş liderlerinin kaçırılması veya kaçırılması teşebbüsü olaylarından Elhamdallah hükümetini ve Fetih örgütü yönetimini sorumlu tuttu. Güvenlik görevlilerinin bu hukuk dışı faaliyetler karşısında ortalıkta görünmemeleri ve sivil giyimli bilinmeyen kişilerin Hamas liderlerini kaçırmaları karşısında özerk yönetim hükümetinin sorumlu olduğunu vurgulayan Bedran bütün herkesten buna karşı seslerini yükseltmelerini istedi. 

Görüntülenme: 1282 Tarih: 24 Ocak 2015 22:52
Hamas, Kaçırma Olaylarından Elhamdallah Hükümetini Sorumlu Tuttu

Husam Bedran yaptığı açıklamada, Batı Yaka bölgesinde tamamen hukuk dışı yollarla gerçekleştirilen adam kaçırma işlemlerinin tekrar etmesinde, bu işleri yapanların serbestçe hareket edebilmesine imkân tanıyan güvenlik görevlilerinin birinci derecede sorumluluk taşıdıklarına dikkat çekti.

Bedran, Elhamdallah hükümetini özgürleştirilmiş eski esirlerden olan Nacih Asi'nin Ramallah'ta kaçırılması olayının arkasında duran kişileri derhal ortaya çıkarmasını istedi. Kaçırma eyleminin henüz şüpheli ve karanlıkta olduğuna dikkat çeken Bedran, kaçıranların işgal rejimine ait bir çete olması durumunda da özerk yönetim güvenliğinin olayın üzerine gitmesi ve arka planda kimlerin bulunduğunu ortaya çıkarmak için gerekli araştırmaları yapmasının zorunlu olduğunu hatırlattı.

Husam Bedran, Batı Yaka bölgesinde ikamet eden Filistinlilere ve özellikle de Hamas mensuplarına yaptığı çağrıda da kim oldukları belli olmayan kişilerin arama, sorgulama taleplerine karşı son derece dikkatli olmalarını, şüpheli kişiler tarafından yapılan çağrıların tuzağına düşmekten hassasiyetle uzak durmalarını istedi.

Yorumlar