Ebu Zuhri: “Filistin Yönetimi Memur Maaşlarını Şantaj Olarak Kullanıyor”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Gazze’deki memurların yaşadığı sorunun buradaki bütün Filistinlileri ilgilendirdiğini, 40 bin ailenin bundan doğrudan etkilendiğini, memurlara karşı takınılan umursamaz tavra ve hükümetin ilgisizliğine seyirci kalamayacaklarını söyledi. 

Görüntülenme: 1359 Tarih: 25 Ocak 2015 11:11
Ebu Zuhri: “Filistin Yönetimi Memur Maaşlarını Şantaj Olarak Kullanıyor”

Bugün (24 Ocak Cumartesi)  Gazze’de "Gazze’deki memurların sorununun çözümünde Filistinli grupların rolü" adıyla düzenlenen konferansta konuşan Ebu Zuhri şunları söyledi: “Hükümet bazı maddelerde kapalılık olduğunu bahane ediyor. Bu tür bahaneler iğrençtir. Batı Yaka’daki memurlar için gayet açık olan metinler nasıl oluyor da Gazze’deki memurlar için kapalı olabiliyor? Uzlaşı hükümeti hem Batı Yaka’daki hem de Gazze’deki hükümetin varisi olmalıydı. Ancak kendisi sadece Batı Yaka’nın hükümeti olmayı tercih etti. Bunun adı cinayettir. Çünkü bu tutumuyla Gazzeli memurları cezalandırıyor.”

El-Hamdallah’tan sorumluluklarını yerine getirmesini isteyen Hamas sözcüsü Ebu Zuhri sözlerini şöyle sürdürdü: “Onlar aslında Gazze’yi cezalandırmak istiyorlar. Memurlar sorunu da bunun bir parçası. Uzlaşı hükümetinde yer alan bakanlar da maalesef bu amacı gerçekleştirmek için çalışıyorlar. El-Hamdallah’ın ortaya koyduğu tutum, Filistin halkına karşı işlenmiş bir cinayetten başka birşey değildir.”

Yorumlar