Ramallah ve El-Halil'deki Yürüyüşlerde Hz. Peygamber'e Hakaret Protesto Edildi

Filistin'de faaliyet gösteren gruplardan Hizbu't-Tahrir'in çağrısıyla Batı Yaka'nın Ramallah ve El-Halil kentlerinde düzenlenen yürüyüşlerde Fransız Charlie Hebdo dergisinin Hz. Peygamber'e hakaret içeren karikatürler yayınlaması protesto edildi. 

Görüntülenme: 1784 Tarih: 25 Ocak 2015 06:47
Ramallah ve El-Halil'deki Yürüyüşlerde Hz. Peygamber'e Hakaret Protesto Edildi

Hizbu't-Tahrir'in Ramallah ve El-Halil'de dün akşam (24 Ocak Cumartesi) organize ettiği yürüyüşler, "Hilafet ve Müslümanların ordularıyla Rasulullah'ı savunur, akideyi ve kutsal değerleri koruruz" sloganı altında gerçekleştirildi.

Ramallah'taki yürüyüş El-Biyre El-Kebir Camii'nden başlayarak kentin ana caddesinde devam etti ve El-Menara Kavşağı'nda sona erdi. Hizbu't-Tahrir Enformasyon Ofisi üyesi Bahir Salih, El-Menara Kavşağı'nda, yürüyüşe katılanlara hitaben bir konuşma yaptı.

El-Halil'deki yürüyüş ise El-Ebrar Camii önünden başladı ve Ayn Sara Caddesi'nde devam etti. Hizbu't-Tahrir Enformasyon Ofisi üyesi Mahir El-Ca'beri, El-Halil kent merkezindeki El-Menara Kavşağı'nda sona eren yürüyüşe katılanlara hitap etti.

Fransa'nın başkenti Paris'te geçtiğimiz günlerde saldırıya uğrayan Charlie Hebdo mizah dergisi, saldırının ardından yayınladığı ilk sayısında yine İslam'a ve Hz. Peygamber'e hakaret içeren karikatürler yayınlamıştı.

Yorumlar