Gazze Limanı'ndan Dünyaya Deniz Yolu Açılmasının İlk Adımı Atıldı

"Ablukayı Kırma ve Yeniden İmar Ulusal Heyeti", Gazze Şeridi'nden ilk geminin bir grup yaralıyla birlikte ayrılmasına hazırlığın ilk adımı olarak Gazze Limanı'ndan dünyaya deniz yolunun açılacağını duyurdu.  

Görüntülenme: 1515 Tarih: 25 Ocak 2015 01:27
Gazze Limanı'ndan Dünyaya Deniz Yolu Açılmasının İlk Adımı Atıldı

Heyet üyesi Eşref Ebu Zayed, bugün (25 Ocak Pazar) Gazze Limanı'nda düzenlenen basın toplantısında, Gazze Limanı'nın açılmasıyla İsrail kuşatması altındaki Gazze Şeridi'nin dünyaya açılan penceresi olacağını söyledi.

Heyetin Gazze Limanı'nı uluslararası bir liman haline getirmek için müteahhitlerle anlaşma yaptığını belirten Ebu Zayed, bazı Avrupa liman işletmecileriyle görüşmeler yaptıklarını ve ilkesel olarak Gazze Limanı'nı işletmeyi kabul ettiklerini ifade etti.

Ebu Zayed, heyetin halihazırda bir geminin Gazze Limanı'ndan yola çıkması için hazırlıklarını sürdürdüğünü ve gemide Gazze Şeridi dışında tedaviye gönderilecek yaralıların olacağını belirtti.

Heyet sözcüsü Alaeddin El-Batta da basın toplantısında yaptığı konuşmada, iki ay sonra yola çıkması planlanan gemide yaralıların ve öğrencilerin olacağını bildirdi.

Gazze Şeridi'nden dünyaya açılacak deniz yolunun Filistinlilerin en doğal hakkı olduğuna dikkat çeken El-Batta, Gazze Limanı'nı uluslararası liman haline getirmek için çalışmaları hızlandıracaklarını ifade etti.

fiem

Yorumlar