"Değişim ve Islah", Halkın Güvenliğiyle Oynayanlara İzin Verilmemesini İstedi

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Filistin Parlamentosu'ndaki grubu "Değişim ve Islah", eski esirlerden Nacih Asi ve Nadir Savafita'nın Batı Yaka'da maruz kaldığı kaçırma eylemini kınayarak, yaşananların toplumsal dokuyu, birlik ve bütünlüğü tehdit eden tehlikeli bir gelişme olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1119 Tarih: 27 Ocak 2015 20:22

"Değişim ve Islah" Grubu üyesi milletvekilleri, bugün (26 Ocak Pazartesi) yayınladıkları bildiride, eski esirlerden Nacih Asi'nin kaçırılmasının ve Nadir Asi'nin de kaçırma girişimine maruz kalmasının Filistin toplumunda fitne çıkarmak ve güvenlikle oynamak isteyenlere kapı açtığını ifade etti.

Milletvekilleri, Batı Yaka'da vatandaşların güvenliğinin korunmasından tamamen Filistin Yönetimi'nin ve güvenlik güçlerinin sorumlu olduğuna dikkat çekerek, güvenlik birimleri içinde ve dışında keyfi davranışlarla huzur ve güvenliğe zarar verenlerin dizginlenmesi gerektiğini bildirdi.

Filistin Yönetimi Başkanı'na seslenerek üzerine düşen görevi yerine getirmesini, Filistin halkını hedef alan cinayetleri önlemesini ve faillerini cezalandırmasını isteyen milletvekilleri, insan hakları ve sivil toplum örgütlerine de Batı Yaka'daki ihlaller karşısında seslerini yükseltmeleri çağrısında bulundu.

fiem

Yorumlar