Batı Yaka Güvenlik Birimleri Hamas Üyesi 9 Kişiyi Gözaltına Aldı

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimleri Batı Yaka'da İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyelerine yönelik baskılarını yoğunlaştırırken, Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde Hamas üyesi 9 kişinin gözaltına alındığı ve 2 kişinin de ifade vermeye çağrıldığı bildirildi.  

Görüntülenme: 1026 Tarih: 28 Ocak 2015 22:41
Batı Yaka Güvenlik Birimleri Hamas Üyesi 9 Kişiyi Gözaltına Aldı

Nablus vilayetinde Koruyucu Güvenlik birimi Telfit köyü sakinlerinden mühendis Ahmed Abdurrahman Hacı Muhammed'i gözaltına aldı. 28 yaşındaki mühendisin eski esirlerden olduğu ve 22 gündür güvenlik birimleri tarafından arandığı ifade edildi.

Koruyucu Güvenlik biriminin Nablus'ta ayrıca Yahya Hacı Hamed isimli genci evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı belirtildi.

Ramallah vilayetinde ise savcılık, Birzeit Üniversitesi öğrencisi ve üniversitedeki Medya Kulübü Başkanı Bera El-Kadı'nın İstihbarat Müdürü Mecid Ferec'e hakaret ettiği gerekçesiyle 48 saat gözaltında tutulmasını istedi.

Koruyucu Güvenlik birimi Ramallah'ta eski esirlerden Ahmed Sami Tavafişe'yi kentin kuzeyindeki Sencel köyünde bulunan evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Kalkiliya'da da Genel İstihbarat birimi İmatin beldesi sakinlerinden Hüseyin Savan'ı ve Koruyucu Güvenlik birimi de yine aynı beldeden Fethi Savan'ı ifade vermeye çağırdı.

fiem

Yorumlar