Gazze'de Evleri Yıkılan Onlarca Kişi BM Binası Önünde Protesto Gösterisi Yaptı

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıda evleri yıkılanlardan onlarcası, bugün (28 Ocak Çarşamba) öğle saatlerinde Gazze kentindeki Birleşmiş Milletler binası önünde toplanarak BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)'nın mali yardımları durdurma kararını protesto etti.  

Görüntülenme: 1497 Tarih: 28 Ocak 2015 00:26
Gazze'de Evleri Yıkılan Onlarca Kişi BM Binası Önünde Protesto Gösterisi Yaptı

Öfkeli kalabalık bina önünde otomobil lastikleri yakarak güvenlik kameralarını kırdı. Gruptan bazı kişileri binaya girerek eşyalara zarar verirken bazıları da dışarıdan binayı taşladı.

Bölgede bulunan güvenlik güçleri ile binanın koruma görevlileri kalabalığı yatıştırmaya ve engellemeye çalıştıysa da başarılı olamadı. Bunun üzerine çevik kuvvetten yardım talep edildi ve bölgeye gelen çevik kuvvet ekipleri binayı kuşatarak göstericilerin yaklaşmasına izin vermedi.

Protesto gösterisinin Ablukayı Kırmak ve Yeniden İmar İçin Ulusal Hareket ile Mülteciler İçin Halk Komiteleri Koordinasyon Ofisi'nin çağrısıyla gerçekleştirildiği ifade edildi.

Dün yapılan protesto çağrısında UNRWA'nın evleri yıkılanlara yaptığı mali yardımları ve kira bedeli ödemelerini durdurma kararının toplumsal felaketin habercisi olduğu belirtildi.

fiem

Yorumlar