Fetih İçindeki Karşıt Gruplar Gazze Şeridi'nin İstikrarını Tehdit Ediyor

Gazze Şeridi'nde Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın taraftarlarıyla Fetih'ten kovulan Filistinli lider Muhammed Dahlan'ın taraftarları arasındaki çatışma, "Vurucu Pazular" ve "Meşruiyeti Koruma Grupları"nın kurulmasıyla yeni bir aşamaya girdi. 

Görüntülenme: 1231 Tarih: 29 Ocak 2015 02:23
Fetih İçindeki Karşıt Gruplar Gazze Şeridi'nin İstikrarını Tehdit Ediyor

Gazze Şeridi'nde yıllardır yaşanan güvenlik ve istikrardan sonra Abbas ve Dahlan taraftarları arasındaki çatışma Filistinliler arasında yeniden fitne ve çatışma başlaması tehlikesi içeriyor.

Gazze Şeridi'ndeki yaklaşık 50 bin memur Rami El-Hamdallah hükümetinin meşruiyetlerini kabul etmemesi nedeniyle sıkıntı yaşarken, Filistin Yönetimi Dahlan taraftarı memurlardan yüzlercesinin maaşlarını kesti.

Maaş kesme politikasını Filistin Yönetimi Başkanı gerek Hamas üyesi memurlara ve gerekse Fetih içindeki Dahlan yanlılarına yaptığı gibi muhaliflerini susturmak için silah olarak kullanıyor.

Dahlan yanlısı olarak bilinen Fetih liderlerinden Süfyan Ebu Zayide, Mahmud Abbas'ın Filistin Yönetimi Başkanı olduğundan beri on yıldır hukuki ve ahlaki olsun veya olmasın aldığı kararlara karşı çıkan her görüşü susturmak ve muhaliflerini topluca cezalandırmak için maaş kesme silahına başvurduğunu söyledi.

Filistin Yönetimi'ne bağlı subaylardan Ebu Muhammed Sıyam, 25 yıldır Fetih Hareketi üyesi olduğunu ve onlarca memur gibi maaşının kesilmesiyle şok yaşadığını, tüm suçunun Gazze'de Fetih hareketi tarafından düzenlenen ve Abbas'a yönelik eleştirilerin yapıldığı bir etkinliğe katılmak olduğunu bildirdi.

Yorumlar