İşte Hizbullah’ın İsrail’e Karşı Kullandığı “Kornet” Füzelerinin Özellikleri

Hizbullah savaşçıları dün (Çarşamba günü), Lübnan’ın güneyindeki Şeba Çiftlikleri bölgesinde İsrail’e ait devriye araçlarına “Kornet” tipi füzelerle saldırı düzenledi. 

Görüntülenme: 1666 Tarih: 29 Ocak 2015 21:29
İşte Hizbullah’ın İsrail’e Karşı Kullandığı “Kornet” Füzelerinin Özellikleri

Rus menşeli bu füzeler askeri siperlere ve tanksavarlara karşı geliştirilmiş en güçlü füze olarak kabul ediliyor. Kornet tipi füze, füzesavar sistemlerinin engelleme girişimlerine karşı koymak için lazer sistemli olarak geliştirilmiş ve büyük bir patlama ve yıkım gücüne sahip özel bir başlık taşıyor.

1994 yılında Rusya’da üretildikten sonra dünyaya yayılan füze, sığınaklar, siperler gibi hareketsiz ya da tanklar, zırhlı araçlar gibi hareketli her türlü karasal bölgeyi hedef alacak şekilde geliştirilmiş ve alçak seviyedeki uçakları, özellikle de helikopterleri düşürebilecek güce sahip…

Genişliği 152 mm. olan füzenin uzunluğu 1200 mm. ve hızı ses hızını aşıyor. İrtifası 100 ila 5500 m. arasında değişiyor.

Füze, katı yakıtla çalışıyor. Bu da füzenin uçuş esnasında hedefi yönünde istikrarını artırıyor. 7 kg. ağırlığındaki şiddetli patlayıcı gücüne sahip savaş başlığını taşıyan füze, 1000 ila 1200 m. arasında değişen zırhlı maddelerden oluşan yıkıcı ve yakıcı güce sahip…

Füze, üçayaklı taşıyıcı üzerinden veya fırlatma sistemli araba üzerinden fırlatılabiliyor. 

Yorumlar