Filistinli Gruplar, Gazze Limanı'nın Açılması Projesini Destekliyor

Gazze Şeridi'ndeki milli ve İslami gruplar, limanın açılmasının ateşkes anlaşmasının gereği olduğunu ve işgal rejiminin anlaşma maddelerine uymak zorunda olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1274 Tarih: 29 Ocak 2015 03:42
Filistinli Gruplar, Gazze Limanı'nın Açılması Projesini Destekliyor

Filistin halkına uygulanan ablukanın savaş suçu ve insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu belirten gruplar, işgal yönetiminin işlediği cinayetlerden hesaba çekilmesi gerektiğini ifade etti.

Filistinli milli ve İslami gruplar, bugün (29 Ocak Perşembe) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, ablukanın devam etmesi ve yeniden imarın gerçekleşmemesi halinde Gazze Şeridi'nin patlamak üzere olduğu ve olası sonuçlardan tamamen işgal yönetiminin sorumlu olacağı dile getirildi.

Gazze Şeridi'nin dış dünyayla iletişiminin kesik olduğunu ve binlerce hastanın, öğrencinin, yabancı ülkelerde ikamet edenlerin ve birçok kişinin şartları gereği Gazze Şeridi dışına çıkmak zorunda olduğunu belirten gruplar, Gazze Şeridi'ne açılan tüm kapıların kapalı olması nedeniyle Gazze Limanı'nın açılmasının zorunlu olduğuna dikkat çekti.

Uluslararası hukukun halkların serbest dolaşım özgürlüğünü garanti altına aldığını hatırlatan gruplar, özgür dünyanın işgal rejiminin korsanlığına dur demesinin vaktinin geldiğini bildirdi.

Yorumlar