Mısır Mahkemesi Kassam Tugayları'nı Terör Örgütü İlan Etti

Mısır mahkemesi, İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın terör örgütü olduğuna hükmetti.  

Görüntülenme: 1649 Tarih: 31 Ocak 2015 09:56
Mısır Mahkemesi Kassam Tugayları'nı Terör Örgütü İlan Etti

Kahire’de bulunan ve acil olaylara bakmakla görevli mahkeme, dava açan tarafın hareketin Mısır’da meydana gelen terör eylemlerinin arkasında olduğu iddiasıyla, hareketin Mısır’a geçmek için tünelleri kullanmasını delil göstererek terör örgütü olduğuna karar verdi.

Mahkeme bugün alelacele bu kararı alırken, aynı mahkeme geçen hafta Hamas hareketinin terör örgütü olduğunun kabul edilmesi için açılan davada, bu konunun mahkemenin sorumluluk alanına girmediğine hükmetmişti.
 
Kararı alan acil işler mahkemesi, aciliyet isteyen ve zaman kaybı istenmeyen davalara bakıyor. Kararın ardından 15 gün içinde temyiz mahkemelerinde buna itiraz etme hakkı bulunuyor.

Mısır’da askeri cuntanın darbe yapmasından sonra Hamas’a karşı medyada kampanya başlatıldı ve ülkede meydana gelen karışıklıkların arkasında olduğu iddia edildi. Hiçbir zaman ispat edilemeyen suçlamaları reddeden Hamas, bununla aslında Filistin direnişinin hedef alındığını ifade ediyor. 

fiem

Yorumlar