BM Ortadoğu Özel Temsilcisi Gazze'nin Yeniden İmarının Gecikmesine Neden Oluyor

Gazze'nin Yeniden İmarını Başlatma ve Kuşatmayı Kırmak İçin Milli Girişim, BM Ortadoğu Özel Temsilcisi Robert Serry’nin BM’nin Gazze’de evleri yıkılanlara yaptığı yardımı durdurmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamaların politik olduğunu ve bu açıklamaların uluslararası bir kurumun insani rolüyle çeliştiğini belirterek, Serry’in Filistin halkından özür dilemesi gerektiğini ifade etti.  

Görüntülenme: 1560 Tarih: 31 Ocak 2015 22:26
BM Ortadoğu Özel Temsilcisi Gazze'nin Yeniden İmarının Gecikmesine Neden Oluyor

BM Özel Temsilcisi Serry daha önce yaptığı açıklamada, “Gazze'nin yeniden imarı için yardım edeceğini belirten devletlerin para akışını durdurmaları, burada sorumluluk taşıyacak bir hükümetin olmaması nedeniyledir. BM’nin yeniden imar için başarılı bir planı var” demişti.

Milli Girişim yaptığı açıklamada Serry’nin açıklamalarına tepki göstererek şunları belirtti: “Bu açıklamalar politiktir. Bu açıklama BM ve BM’nin işgal altındaki Filistin topraklarındaki kurumlarının rolüyle çelişiyor. Açıklamalar bu kişinin sahadaki başarısızlığını gösterdiği gibi, yeniden imarın gecikmesindeki sorumluluktan kaçtığını da gösteriyor.”

Açıklamanın devamında, Serry’nin başarılı dediği planın bütün Filistinli gruplarla Filistin halkı tarafından reddedildiğine dikkat çekilerek, planın kuşatmayı daha da ağırlaştırdığı ve işgalcinin yeniden imarı geciktirmesi için eline bahane ve kartlar verdiği ifade edildi. 

fiem

Yorumlar