Hamas liderinden önemli açıklamalar: Siyonist düşmanı yok etmek için İran’dan daha çok para ve silah yardımı istiyoruz

Hamas liderlerinden Mahmud ez-Zahar, El-Menar Televizyonu’na verdiği demeçte, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ı İsrail’e karşı mücadelede koordinasyon içerisinde hareket etmeye davet etti.  

Görüntülenme: 1849 Tarih: 02 Şubat 2015 01:00
Hamas liderinden önemli açıklamalar: Siyonist düşmanı yok etmek için İran’dan daha çok para ve silah yardımı istiyoruz

Hamas liderlerinden Mahmud ez-Zahar, El-Menar Televizyonu’na verdiği demeçte, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ı İsrail’e karşı mücadelede koordinasyon içerisinde hareket etmeye davet etti.

“Biz ümmet fikrini benimsiyoruz. Her türlü meselede mezhepçi bir tutumdan uzak durmak bizim şiarımızdır. Ortadoğu’da meydana gelen çatışma ortamı, bizi işgal altındaki Filistin’den uzaklaştırmamalıdır” diyen Zahar, Hamas’ın, Filistin’in merkezde olduğu her zaman ve her yerde direniş programlarına destek verdiğini vurguladı.

Siyonist düşmanı yok etmek için, İran’dan para ve silah yardımını arttırmasını istiyoruz” diyen Zahar, “Esas davamız olan Filistin davası adına elimiz her türlü işbirliği için uzanmıştır” dedi.

Hamas lideri Mahmud ez-Zahar‘ın el-Menar Televizyonu’na verdiği demeçte öne çıkan satır başları şu şekilde:

Filistin Direnişi, İsrail’in ulusal güvenlik teorisini vurdu. Bununla beraber Siyonist düşmanın caydırıcılık ve ani saldırı teorisini de vurmayı başardık. İsrail bugün Filistin direnişi tarafından köşeye sıkıştırılmıştır.

Hizbullah’ın Şeba Çiftlikleri operasyonu

Hizbullah’ın Şeba Çiftlikleri’nde Siyonist düşman askeri konvoyuna düzenlediği saldırıyı tebrik etmek isterim. Bu noktada Hamas’ın, son Gazze Savaşı’nda Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın söylediklerini uyguladığını ifade etmeliyim.

Ortadoğu’daki aşırı örgütler

Bölgedeki aşırı örgütlere gelince, bu örgütler Direniş’in çalışmalarını devre dışı bırakmaya çalışmış ve Arap kanını dökerek Siyonist düşmana hizmet etmiştir. Bu sorun bir an önce çözülmelidir. Mısır’da olanlara bakalım. Mısır’ın kanı hiçbir karşılık olmaksızın Siyonist düşmanın hesabına akıyor.

Arap ülkelerindeki silahlı örgütler, Filistin’in ve Golan’ın işgalden temizlenmesini kesintiye uğratmıştır. Aynı şekilde bu örgütler Lübnan’daki direnişin rolünü de kesintiye uğratmıştır. Bu sorun ülkelerin kendi içinde halledebileceği bir sorundur. 

İslami Analiz

Yorumlar