El-Bergusi: "Yahudi Yerleşimi İnşası ve Gazze Ablukası İşgalin İki Yüzü"

Filistin Ulusal Girişimi Hareketi Genel Sekreteri Mustafa El-Bergusi, Batı Yaka ve Kudüs'teki Yahudi yerleşimi inşası ile Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın İsrail'in Filistin halkına karşı savaşının iki ayrı yüzü olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1508 Tarih: 02 Şubat 2015 22:31
El-Bergusi:

Mustafa El-Bergusi, bugün (2 Şubat Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal yönetiminin Kudüs'te ve Batı Yaka'nın diğer bölgelerinde 14523 yeni konut inşa etme planını hayata geçirdiğini, bu arada Gazze Şeridi'ne abluka uygulayarak yüz binlerce kişinin olumsuz çevre ve sağlık koşullarında yaşamasına rağmen yeniden imar faaliyetlerini engellediğini ifade etti.

Gazze Şeridi'nin yeniden imarı için yapılan konferansın müzakereler gibi büyük bir yalan olduğunu kaydeden El-Bergusi, her ikisinin de işgal rejiminin cinayetlerinin, Yahudi yerleşim birimi inşasının ve İsrail'in Filistin davasını tasfiye etme çabalarının üzerini örtmek için kullanıldığını söyledi.

İsrail'in cinayetlerine karşı mücadelenin Filistin safında birlik ve bütünlüğün bir an evvel sağlanmasını ve ortak bir liderliğin inşa edilmesini, sivil halk direnişini ve boykotu tırmandırarak işgalcileri uluslararası mahkemelere götürmeyi gerektirdiğini bildirdi.

fiem

Yorumlar