Ebu Merzuk: "Sina'da Güvenliğin Yok Olmasından İlk Zarar Gören Biziz"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Mısır'da yaşanan istikrarsızlık halinden Hamas'ın bir çıkarının olmadığını ve Sina'da güvenlik ve istikrarın yok olmasından ilk kendilerinin zarar gördüğünü söyledi.  

Görüntülenme: 1321 Tarih: 03 Şubat 2015 19:21
Ebu Merzuk:

Ebu Merzuk, dün (2 Şubat Pazartesi) sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Hamas Hareketi ve İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın Mısır'ın iç işlerine hiçbir şekilde karışmadığını ve karışmayacağını vurguladı.

Mısırlı kanının da Filistinli kanı gibi değerli olduğunu ifade eden Ebu Merzuk, İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın işgale karşı mücadeleden başka bir hedefinin ve faaliyetinin olmadığını belirtti.

Gazze Şeridi'nin kaderinin Mısır'ın Filistin'e açılan kapısı olmak olduğunu kaydeden Ebu Merzuk, bu kapıdan daima iyilik geçtiğini dile getirdi.

Ebu Merzuk, Hamas'a ve El-Kassam Tugayları'na yöneltilen suçlamaların tamamen asılsız ve iftira olduğunu bildirerek, ortada hiçbir kanıt olmadığını, El-Kassam Tugayları üyelerinden hiç kimsenin gözaltında olmadığını veya öldürülmediğini söyledi.

Kahire Acil İşler Mahkemesi'nin İzzeddin El-Kassam Tugayları aleyhine açılan davaya bakma yetkisine sahip olmadığını hatırlatan Ebu Merzuk, kararın Mısır'ın Filistin davasındaki rolüne olumsuz yansımalarının olacağını ifade etti.

fiem

Yorumlar