Dünya Bankası, Gazze Şeridi'nin Yeniden İmarının Önemine Dikkat Çekti

Dünya Bankası, Gazze Şeridi halkının onuruyla ve istikrarlı bir yaşam sürebilmesi için yeniden imar faaliyetlerinin önemine dikkat çekerek, Gazze Şeridi'ndeki çeşitli projeleri desteklemeyi sürdüreceğini bildirdi.  

Görüntülenme: 1447 Tarih: 03 Şubat 2015 01:50
Dünya Bankası, Gazze Şeridi'nin Yeniden İmarının Önemine Dikkat Çekti

Bu açıklamayı Dünya Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Hasan, Dünya Bankası'ndan üst düzey bir heyetle dün (2 Şubat Pazartesi) Gazze'ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yaptı.

Bu arada, Kuveytli Mirza Hasan'ın Dünya Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olan ilk Arap yetkili olduğu ifade edildi.

Su İdaresi Başkanı Rabhi Eş- Şeyh, Mirza Hasan ve beraberindeki Dünya Bankası yetkililerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Dünya Bankası'nın Filistin'deki su projelerine verdiği desteğin takdire şayan olduğunu söyledi.

Heyetin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Merkezi Su Arıtma İstasyonu Projesi'ni ziyareti sırasında Dünya Bankası yetkilileriyle Filistinli yetkililer Gazze Şeridi'ndeki su krizini görüştü.

Mühendis Rabhi Eş-Şeyh, su krizinin Gazze Şeridi sakinlerine olumsuz etkileri hakkında heyet üyelerine bilgi vererek, krizin tehlikeli sonuçlara yol açabilecek etkilerini ve yeraltı sularındaki eksilmeyi önlemek için acilen harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

fiem

Yorumlar