Filistinli Aktivistler "Doğu Kudüs'ün Kapısı" Köyünü Kurdu

Filistinli aktivistler, işgal altındaki Kudüs kentinin doğusunda El-Cehhalin göçebe Araplarının yaşadığı ve gasp edilme tehdidiyle karşı karşıya olan topraklar üzerinde çadırlarla "Doğu Kudüs'ün Kapısı" köyünü kurdu.  

Görüntülenme: 1787 Tarih: 04 Şubat 2015 04:35
Filistinli Aktivistler

Wafa Haber Ajansı'na konuşan Ebu Diys'teki Halk Direnişi sözcüsü Hani Halebiyye, Ebu Diys, Es-Sevahira, El-Ayzeriyye, El-Cehhalin Arapları, Şeyh Saad ve Ez-Zaim köyleri sakinlerinden ve aktivistlerden 250 kişi Kudüs'ün doğusundaki Maale Adumim ve Kedar Yahudi yerleşkeleri arasındaki topraklar üzerinde "Doğu Kudüs'ün Kapısı"nı kurduğunu söyledi.

"Doğu Kudüs'ün Kapısı" köyünün Maale Adumim Yahudi Yerleşkesi ile Kudüs'ü Yahudi yerleşimleriyle birbirine bağlama projesi "E1 Planı"na karşı olduğunu belirten Halebiyye, söz konusu planın hayata geçmesi halinde Doğu Kudüs'ün Batı Yaka'nın diğer bölgelerinden tamamen soyutlanacağını ve Batı Yaka'nın kuzeyiyle güneyi arasındaki ulaşımın kesileceğini ifade etti.

Halebiyye, kurulan köyün onlarca yıldır Kudüs'ün doğusundaki topraklarda yaşayan bedevi Arapların göçe zorlanmasının reddedildiği mesajını da verdiğini kaydetti.

Filistin Halk Direnişi, daha önce de çadırlarla Kudüs'te ve El-Ağvar'da  işgal tehdidiyle karşı karşıya olan Filistin toprakları üzerinde "Güneş Kapısı", "Hacele Pınarı" ve benzeri birçok köy kurmuş ve bu köyler işgal güçleri tarafından yıkılmıştı.

fiem

Yorumlar