Uzmanlar: "Serry Planı Gazze Şeridi'nin Yeniden İmarının Önünde Engel"

Gazze Şeridi'nin yeniden imarı faaliyetleriyle ilgili uzmanlar ve yetkililer, "Serry Planı" olarak da bilinen Birleşmiş Milletler planının milli ve ekonomik açıdan kabul edilemez olduğunu, planın Gazze Şeridi'nin yeniden imarını sağlayamayacağını ve reddedilmesi gerektiğini ifade etti.  

Görüntülenme: 1337 Tarih: 04 Şubat 2015 18:10
Uzmanlar:

Filistin İletişim ve Kalkınma Enstitüsü'nün dün (3 Şubat Salı) "Beyt Hanun Yardım Evi Derneği"nde düzenlediği ve yeniden imar faaliyetlerinin gecikmesinin yol açtığı sorunların ele alındığı panele katılan uzmanlar, yeniden imar faaliyetlerinin başlamamasının başlıca nedeninin Filistin Yönetimi'nin hiç kimseyle istişare etmeden Serry Planı'na onay vermesi olduğunu belirtti.

Uzmanlar, Serry Planı'nın kabulünün Gazze Şeridi halkının yıllarca sıkıntı çektikten sonra Siyonistlerin ve uluslararası toplumun aşağılamalarını kabul etmeleri anlamına geldiğini ifade etti.

Beyt Hanun Belediye Başkanı ve Yeniden İmar Halk Komitesi Başkanı Nazik El-Kefarine, Serry Planı'nın Gazze Şeridi'nin yeniden imarını sağlayamayacağına dikkat çekerek, yeniden imarın hızlandırılması için planın değiştirilmesi gerektiğini bildirdi.

El-Kefarine, uzlaşı hükümetinin Beyt Hanun'da savaş sırasında evlerini kaybedenleri görmezden gelmesini de eleştirdi.

fiem

Yorumlar