Milletvekili Advan: "Serry, Halkımızı İşgalciye Tâbi Etmeye Çalışıyor"

Filistin Parlamentosu Ekonomi Komitesi Başkanı Atıf Advan, Birleşmiş Milletler Ortadoğu Barışı Özel Temsilcisi Robert Serry'nin Avrupa'nın "sömürgeci yüzü" olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1201 Tarih: 05 Şubat 2015 21:44
Milletvekili Advan:

Advan, dün  konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Serry'nin Gazze Şeridi'ni yeniden imar planı sayesinde işgal rejimini aynı anda "cellat" ve "yargıç" tayin etmeye çalıştığını belirtti.

Yeniden imar için bağışta bulunan ülkelerden yeniden imar faaliyetlerinin hızlı bir şekilde yürütülmesi için Gazze Şeridi'ne gözlemci heyet göndermelerini isteyen Advan, Robert Serry'nin Avrupa ülkelerinin sömürgeci yüzünü temsil ettiğini, Birleşmiş Milletler temsilcisi olmasına rağmen Gazze Şeridi'ne sömürgeci anlayışla yaklaştığını söyledi.

Serry'nin yeniden imarla ilgili küçük veya büyük her şeyi İsrail'in gözetimine bırakmak istediğini kaydeden Advan, İsrail'in Gazze Şeridi'nin yıkımına yol açan düşman olduğunu hatırlattı.

Filistinli grupların hepsinin Serry'nin yeniden imar planına karşı çıktığına dikkat çeken Advan, BM temsilcisinin Filistin halkını işgalcinin merhametine bırakmak istediğini belirtti.

Yeniden imar faaliyetlerinin durduğunu ve gerçek anlamda bir çaba olmadığını ifade eden Advan, yeniden imar için bağış sözü veren ülkelerin bir çoğunun verdikleri sözü yerine getirmediklerini bildirdi.

Yorumlar