Schabas: "İsrailli Liderlere Hiçbir Şekilde Saygı Duymuyorum"

Birleşmiş Milletler tarafından İsrail'in Gazze saldırılarında yaşanan insan hakları ihlallerini araştırmak için kurulan komisyonun başkanı Kanadalı akademisyen William Schabas, İsrailli liderlere hiçbir şekilde saygı duymadığını söyledi.  

Görüntülenme: 1234 Tarih: 05 Şubat 2015 02:23
Schabas:

Schabas, işgal rejimi gazetelerinden Yediot Ahranot'ta yayınlanan açıklamalarında, "Zamanı geriye döndüremezsiniz. Bu mümkün olsa da yeni bir komisyon kurulamayacaktır. Yeni bir komisyon kurulsa bile Netanyahu ona da karşı çıkar. Netanyahu ve benzeri kişiler tüm komisyonları İsrail düşmanı olmakla suçlarlar" dedi.

Geçmişte Filistin Kurtuluş Örgütü'ne danışmanlık yaptığını neden açıklamadığı sorusu üzerine Schabas, geçmişte birçok kişiye ve kuruma hukuki konularda danışmanlık yaptığını, bunun komisyon başkanlığıyla bir ilişkisinin olmadığını, örgütlerin ve hükümetlerin hukuki konularda kendisinden görüş aldığını, kendisinin tarafsız bir kişi olduğunu söyledi.

İstifasının "İsrail'in zaferi" olup olmadığı sorusu üzerine ise Schabas, "Rapor yayınlandığında İsrail başarılı mı oldu, başarısız mı oldu görecek. İstifanın zafer olarak görülmesi çocukça" dedi.

İsrailli liderlerin kendisine yönelik eleştirilerinden rahatsız olmadığını ifade eden Schabas, "Saygı duyduğun kişiler seni eleştirirse rahatsız olursun. Fakat ben İsrailli liderlere hiç saygı duymuyorum" şeklinde konuştu.

Schabas, İsrail'in baskıları sonucu BM tarafından kurulan komisyonun başkanlığından istifa etmek zorunda kalmıştı.

fiem

Yorumlar