FKÖ Gazze'ye Bir Heyet Göndermeye Hazırlanıyor

Filistin Arap Cephesi'nin genel sekreteri ve aynı zamanda FKÖ tarafından Gazze'ye gönderilmesi kararlaştırılan heyetin üyesi olan Cemil Şehade, Gazze'ye gönderilmek üzere oluşturulan heyetin son hazırlıklarını yapmak ve planlarına son şeklini vermek amacıyla önümüzdeki Pazar günü (8 Şubat) Ramallah'ta toplanacağını duyurdu.  

Görüntülenme: 1414 Tarih: 06 Şubat 2015 23:53
FKÖ Gazze'ye Bir Heyet Göndermeye Hazırlanıyor

Cemil Şehade bugün (6 Şubat Cuma) Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada; oluşturulan heyetin Pazar günü toplanarak, geri kalan hazırlıklarını tamamlama planlarını yapacağını ve ziyaretin tarihini belirlemek amacıyla Hamas'la irtibata geçeceğini ifade etti.

Şehade, Gazze'yi ziyaret edecek heyetin başkanlığı görevinin Fetih'in Merkez Komite üyesi Azzam el-Ahmed'e verildiğini söyledi. Ziyaretin tarihinin belirlenmesi ve çalışma planının yapılması için el-Ahmed'in Hamas'la doğrudan irtibata geçeceği ifade edildi.

Cemil Şehade, el-Ahmed'in daha önce Gazze'ye yönelik birtakım haksız suçlamalarının olmasının hatırlatılması üzerine verdiği cevapta, bundan kaynaklanan sorunların aşıldığını, Hamas'la diyalog konusunda yeni bir döneme girilmesi yönünde görüşlerin öne çıktığını söyledi.

Fakat diğer yandan Mahmud Abbas'ın karşıt tavrından kaynaklanan sorunların da tam aşılamadığı anlaşılıyor. Abbas'ın Gazze'ye düzenlenecek ziyarette Hamas'la temel konuların görüşülmesine taraftar olmadığı ve bu konuda atılacak adımları veto etmesi ihtimalinin yüksek olduğu el-Arabi el-Cedid adlı gazetede yayınlanan haberlerde dile getirildi.

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas)'ın böyle bir ziyareti gönülden desteklediği, bu ziyaretin kendileri için mutluluk verici olacağı bildirildi.

fiem

Yorumlar