Siyonist İşgal Güçleri Bu Sabah Bureyc Mülteci Kampına Saldırdı

Gazze'yle yaptığı ateşkes anlaşmasının şartlarına uymayarak ihlallerini ve saldırılarını sürdüren siyonist işgal güçleri bugün (6 Şubat Cuma) sabahın erken saatlerinde de Gazze'nin doğusunda ve orta bölgede yer alan el-Bureyc mülteci kampına top mermileriyle ve otomatik silahlarla saldırı gerçekleştirdi. Saldırının bölgedeki tarım arazisini hedef aldığı herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığı haber verildi.  

Görüntülenme: 1390 Tarih: 06 Şubat 2015 22:45
Siyonist İşgal Güçleri Bu Sabah Bureyc Mülteci Kampına Saldırdı

Filistin Enformasyon Merkezi'nin bölgedeki muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, 1948'de işgal edilmiş bölgeyle Gazze'yi ayıran sınırdaki çitlerin arkasında toplanan işgal tanklarını yöneten işgalci askerler buradan Gazze bölgesine ait arazilere top mermileriyle ve ellerindeki otomatik silahlarla saldırı düzenledi. Saldırının insanlardan kimseye isabet etmediği dolayısıyla can kaybı veya yaralanma olmadığı ifade edildi.

İşgal rejiminin ateşkese rağmen bu saldırıları gerçekleştirmekteki amacının bölgede sürekli can korkusuna neden olmak ve Filistinlilerin güvenlik içinde dolaşmalarını engellemek olduğuna dikkat çekildi. İşgal güçleri aynı tutumu deniz tarafında da gösteriyor ve sık sık Filistinli balıkçıların teknelerine saldırılar düzenliyor. Bazen de balıkçıların teknelerine el koyuyor ve kendilerini kaçırıyor.

Yorumlar