Kefer Kudum'daki Gösteride Onlarca Filistinli Yaralandı

Siyonistlerin yıllardan beri kapalı tuttukları ana caddenin kullanıma açılması için bugün Kefer Kudum'da düzenlenen gösteri eylemine işgal güçlerinin gaz bombalarıyla ve göz yaşartıcı bombalarla saldırmaları üzerine eyleme katılan onlarca aktivist yaralandı. Yaralananların arasında 70 yaşındaki Rahibe Abid isimli bayanın ve birçok basın mensubunun da bulunduğu haber verildi.  

Görüntülenme: 1126 Tarih: 06 Şubat 2015 07:50
Kefer Kudum'daki Gösteride Onlarca Filistinli Yaralandı

Kefer Kudum yürüyüşünün basın sorumlusu Murad Şetivey'in verdiği bilgiye göre gösteriye katılan gençlerle işgal güçleri arasındaki çatışmalar işgal güçlerinin müdahalesi ve gösteriyi dağıtmak amacıyla gaz bombaları kullanmaları üzerine başladı. Kullanılan gaz bombaları çevredeki evleri de etkiledi ve bu evlerde ikamet edenler arasında da yayılan gazlardan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirenler oldu. Cuma namazı öncesinde gerçekleştirilen bu saldırıda çok yoğun bir gaz kütlesinin oluşması sebebiyle Ömer ibnu Hattab Camisi'ne gitmek için olayların yaşandığı yolu kullanan birçok kişi camiye gidemedi.

Murad Şetivey, yetmiş yaşındaki Rahibe Abid isimli bayanın da gösterilere katılması sebebiyle değil evinde bulunduğu sırada atılan bombaların etkisiyle boğulma tehlikesi geçirdiğini ve hemen Rifidya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını ifade etti. Şetivey saldırılarda eyleme katılan çok sayıda gencin de boğulma tehlikesi geçirdiğini söyledi.

İşgal güçleri olayları izleyen basın mensuplarına da kasten saldırı düzenlediklerinden ve onları özellikle hedef aldıklarından birçok basın mensubu muhtelif şekillerde yaralandı. Yaralananların arasında Reuters Haber Ajansı'nın foto muhabiri Abdurrahim Kusayni'nin de bulunduğu haber verildi.

İşgal güçlerinin saldırılarına rağmen Cuma namazı sonrasında yine protesto eylemi ve yürüyüş gerçekleştirildi.

fiem

Yorumlar