Gazze'de Mısır Konsolosluğu Önünde Protesto Eylemi

Mısır Acil İşler Mahkemesi'nin Filistin İslamî Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları'nı terör örgütü sayan kararına tepki amacıyla Gazze ahalisi bugün (6 Şubat Cuma) Mısır'ın Gazze'deki konsolosluğu önünde gösteri eylemi düzenledi.  

Görüntülenme: 1392 Tarih: 06 Şubat 2015 01:22
Gazze'de Mısır Konsolosluğu Önünde Protesto Eylemi

Mısır mahkemesine tepki gösteren ahali Cuma namazlarını da Mısır konsolosluğu önündeki sahada kıldı. Namaz sonrasında Mısır'a söz konusu karardan dolayı tepkilerin dile getirildiği konuşmalar ve basın açıklaması yapıldı.

Gösteride konuşma yapan Hamas siyasi liderlerinden Dr. Salah el-Berdevil Mısır yönetiminden Acil İşler Mahkemesi'nin İzzettin Kassam Tugayları hakkında verdiği bu kararı iptal etmesini istedi. Berdevil, İzzettin Kassam Tugayları'nın ümmetin onuru olduğunu ve Filistin topraklarında ümmet adına mücadele ettiğini hatırlattı.

Mısır'ın Gazze'ye uyguladığı ambargoyu tamamen sonlandırması ve Filistin direnişi aleyhine verilen kararı da derhal iptal etmesi gerektiğini hatırlatan Berdevil konuşmasında devlet yönetimlerinin, dar alana sıkıştırılmış ideolojik ve siyasi çıkar hesaplarıyla değil halkların çıkarlarına ve kardeşlik ilkelerine uygun hareket etmeleri gerektiğini dile getirdi.

Mısır konsolosluğu önünde kılınan Cuma namazının imamlığını da Filistin Alimler Birliği'nin başkan yardımcısı Mervan Ebu Ras yaptı. Cuma hutbesinde Mısır'ın Filistin davası açısından önemi üzerinde duran Ebu Ras, Filistin direnişi aleyhine verilen böyle bir kararın Mısır halkının duruşuna ters olduğunu dile getirdi. Ebu Ras, hutbede Mısır halkına seslenerek şöyle konuştu:

"Ey Mısır halkı! Mısırlıların sıkabileceği temiz el Gazze ahalisinin, Kassam Tugayları'nın ve direnişin elidir. İşgalcilerin elleri değil!"

Mervan Ebu Ras hutbesinde çocuğuyla yaşlısıyla Gazze ahalisinin Mısır için hayırdan başka bir şey dilemediğini Mısır'ın ve Sina'nın güvenliğinin de Filistin direnişinin önceliği olduğunu hatırlattı.

fiem

Yorumlar