Ban Ki-moon ve El-Arabi’den Gazze'nin Yeniden İmarı İçin Çağrı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El-Arabi, Gazze'nin yeniden imarı için yardım taahhüdünde bulunan ülkelere sözlerini yerine getirmeleri çağrısında bulundular.  

Görüntülenme: 1468 Tarih: 07 Şubat 2015 17:49
Ban Ki-moon ve El-Arabi’den Gazze'nin Yeniden İmarı İçin Çağrı

Geçen yıl Siyonist işgal rejiminin Gazze’ye düzenlediği ve binlerce evi yıktığı saldırıların ardından, Gazze'nin yeniden imarı için Kahire’de düzenlenen konferansa katılan ülkeler yeniden imar için 5 milyar dolar yardımda bulunacaklarını taahhüt etmişti.
 
Ban Ki-moon ile Nebil El-Arabi tarafından yapılan ortak açıklamada, “Gazze'nin yeniden imarı hâlâ ağır yürüyor. Gazze halkının imar umudunu ve bölgedeki istikrarı korumak adına şimdiye kadar imar için ortaya konan çabaların hızlandırılması gerekir. Şimdiye kadar yapılan yardımlarla Gazze’de 55.000 kişi yıkılan evlerini inşa etmek için yardım aldı. Gazze’yi imar planı en geniş şekliyle uygulanmaya hazır” ifadelerine yer verildi.
 
Filistinli gruplarla hukuk çevreleri, bahsedilen BM imar planının aslında kuşatmayı sağlamlaştırma planı olduğunu, görevini yerine getirmeyen yeni uzlaşı hükümetiyle Gazze’ye uygulanan ambargo gölgesinde Gazze'nin yeniden imarının yapılamayacağını ifade ediyor.

fiem

Yorumlar