Bahr: “Hamas Seçimlerden Korkmuyor”

Filistin Parlamentosu Başkan Vekili Ahmed Bahr, İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın olası her türlü seçime hazır olduğunu belirterek, hareketin başkanlık veya parlamento seçimlerinden bir korkusunun olmadığını söyledi. 

Görüntülenme: 1270 Tarih: 08 Şubat 2015 07:51
Bahr: “Hamas Seçimlerden Korkmuyor”

Bahr dün Gazze’nin orta kesiminde bölgenin ileri gelen şahsiyetleriyle yapılan açık hava toplantısında yaptığı konuşmada, Rami El-Hamdallah başkanlığındaki uzlaşı hükümetinin meclisten güvenoyu almadığından meşru olmadığını belirtti.

Filistin Kurtuluş Örgütü heyetinin Gazze’ye yapacağı ziyaretten memnuniyet duyacaklarını hatırlatan Bahr, kendi halkına hizmet etmek için bütün Filistinlilerin aynı çatı altında toplanmaları gerektiğini ifade etti.

Kahire Acil İşler Mahkemesi'nin El-Kassam Tugayları'nı terör örgütü ilan etme kararına da değinen Bahr, Mısır yönetiminden mahkemeye zalim ve haksız kararından vazgeçmesi için baskı yapmasını istedi.
 
Sina’daki olayları da değerlendiren Bahr, Sina'daki karışıklığın arkasında Siyonist işgal rejiminin olduğuna dikkat çekti ve Mısır’daki şeytani medya çevrelerine de Siyonistlere hizmet edecek çabaları terk etmeleri çağrısında bulundu.

Yorumlar